
Ένα τέλειο τρικ για να μαγειρεύεις ρύζι και να το χρησιμοποιείς όποτε θέλεις
Ρύζι στη στιγμή, χάρη σε αυτό το έξυπνο κόλπο που θα σου "λύσει" τα χέρια.
Το ρύζι είναι ένας αγαπημένος υδατάνθρακας, γυμναστηριακών και μη. Θα ήταν, μάλιστα, κάτι παραπάνω από χρήσιμο να μπορούμε να το τρώμε, όποτε θέλουμε είτε σαν side, είτε σαν ολοκληρωμένο γεύμα, χωρίς να πρέπει να βράζουμε καινούργια μερίδα κάθε φορά.Ναι η κατάψυξη είναι η προφανής λύση, ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι και τόσο εύκολη, τουλάχιστον χωρίς ένα πανέξυπνο τρικ, που μόλις ανακαλύψαμε.
Δες, λοιπόν, πώς μπορείς να μαγειρέψεις το ρύζι και ταυτόχρονα να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξή σου, εύκολα και απλά:
Πώς να καταψύξεις το ρύζι
Το κόλπο για να καταψύξεις το ρύζι είναι να το τοποθετήσεις σε ένα επίπεδο, ομοιόμορφο στρώμα πριν το καταψύξεις. Τοποθέτησε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος σε ένα δίσκο. Έπειτα, τοποθέτησε το ρύζι σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και σπάσε το λίγο (δεν αρκούν μπαλάκια). Βάλε ολόκληρο το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να παγώσει. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το κατεψυγμένο ρύζι σε μια σακούλα κατάψυξης, σφράγισέ την και άφησέ το στην κατάψυξη μέχρι να το φας.
Πώς να ξαναζεστάνεις το κατεψυγμένο ρύζι
Το κόλπο για την απόψυξη του ρυζιού είναι εξίσου απλό. Αφαίρεσε όλο το ρύζι που θέλεις από τη σακούλα κατάψυξης και τοποθέτησέ το σε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μία μικρή ποσότητα νερού στο μπολ, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού νερό για κάθε φλιτζάνι ρύζι. Κάλυψε το μπολ με ένα ανεστραμμένο πιάτο, ένα καπάκι μικροκυμάτων ή άλλο κατάλληλο υλικό. Το καπάκι πρέπει να καλύπτει πλήρως το μπολ αλλά να επιτρέπει τη διαφυγή κάποιου ατμού. Βάλε το ρύζι στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του κύματος. Ο ατμός θα πρέπει να διαφεύγει όταν αφαιρείς το καπάκι. Αν όχι, βάλε το ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για διαστήματα 30 δευτερολέπτων μέχρι να γίνει μαλακό, γεμάτο ατμό και ζεστό.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα