Ένα τέλειο τρικ για να μαγειρεύεις ρύζι και να το χρησιμοποιείς όποτε θέλεις

Ρύζι στη στιγμή, χάρη σε αυτό το έξυπνο κόλπο που θα σου "λύσει" τα χέρια.

Το ρύζι είναι ένας αγαπημένος υδατάνθρακας, γυμναστηριακών και μη. Θα ήταν, μάλιστα, κάτι παραπάνω από χρήσιμο να μπορούμε να το τρώμε, όποτε θέλουμε είτε σαν side, είτε σαν ολοκληρωμένο γεύμα, χωρίς να πρέπει να βράζουμε καινούργια μερίδα κάθε φορά.Ναι η κατάψυξη είναι η προφανής λύση, ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι και τόσο εύκολη, τουλάχιστον χωρίς ένα πανέξυπνο τρικ, που μόλις ανακαλύψαμε. 

Δες, λοιπόν, πώς μπορείς να μαγειρέψεις το ρύζι και ταυτόχρονα να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξή σου, εύκολα και απλά:

Πώς να καταψύξεις το ρύζι

Το κόλπο για να καταψύξεις το ρύζι είναι να το τοποθετήσεις σε ένα επίπεδο, ομοιόμορφο στρώμα πριν το καταψύξεις. Τοποθέτησε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος σε ένα δίσκο. Έπειτα, τοποθέτησε το ρύζι σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και σπάσε το λίγο (δεν αρκούν μπαλάκια). Βάλε ολόκληρο το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να παγώσει. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το κατεψυγμένο ρύζι σε μια σακούλα κατάψυξης, σφράγισέ την και άφησέ το στην κατάψυξη μέχρι να το φας.


Πώς να ξαναζεστάνεις το κατεψυγμένο ρύζι

Το κόλπο για την απόψυξη του ρυζιού είναι εξίσου απλό. Αφαίρεσε όλο το ρύζι που θέλεις από τη σακούλα κατάψυξης και τοποθέτησέ το σε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μία μικρή ποσότητα νερού στο μπολ, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού νερό για κάθε φλιτζάνι ρύζι. Κάλυψε το μπολ με ένα ανεστραμμένο πιάτο, ένα καπάκι μικροκυμάτων ή άλλο κατάλληλο υλικό. Το καπάκι πρέπει να καλύπτει πλήρως το μπολ αλλά να επιτρέπει τη διαφυγή κάποιου ατμού. Βάλε το ρύζι στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του κύματος. Ο ατμός θα πρέπει να διαφεύγει όταν αφαιρείς το καπάκι. Αν όχι, βάλε το ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για διαστήματα 30 δευτερολέπτων μέχρι να γίνει μαλακό, γεμάτο ατμό και ζεστό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα