H LSD πίτσα δεν είναι αυτό που νομίζεις

Κυριολεκτούμε.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 21 Φεβρουαρίου 2024

Στην Ιταλία, απέναντι από το La Tradizione, υπάρχει το Pizzarium. Το "ιερό άσυλο" -όπως το αποκαλούν κάποιοι- του Gabriele Bonci που άνοιξε πριν από λίγο καιρό και το οποίο σερβίρει πίτσα LSD.

Και όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις. Η πίτσα αυτή έχει ως topping γλυκόριζα, λουκάνικο και χουρμάδες κάτι που την κάνει να μοιάζει τουλάχιστον περίεργη.

Ο Gabriele Bonci λοιπόν, ήταν ένας από τους πρώτους που το έκανε αυτό. Ο ίδιος μάλιστα, είχε δείξει εδώ και καιρό ότι η τόλμη, ο πειραματισμός στη δημιουργία της πίτσαςμπορούν να σε πάνε μόνο μπροστά. 

Αν αναρωτιέσαι ακόμα γιατί η πίτσα λέγεται έτσι, δεν είναι σίγουρα επειδή πρέπει να έχεις πάρει LSD για να σου αρέσει. Η ονομασία της προκύπτει από τα αρχικά γράμματα των τριών βασικών συστατικών της που έχει η πίτσα ως γέμιση. L για το liquorice που σημαίνει γλυκόριζα, S για το sausage που είναι το λουκάνικο και D για το dates που είναι οι χουρμάδες. 

Τώρα λοιπόν που ξέρεις και γιατί λέγεται έτσι, τι λες; Θα την δοκίμαζες ή είσαι από αυτούς που αρνούνται ακόμα να φάνε πίτσα με ανανά;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας