Βρήκαμε το κόλπο για να φτιάξεις τηγανητό κοτόπουλο σαν του KFC

Τραγανό και με τα συστατικά που εσύ αποφασίζεις.

Εδώ είναι το κόλπο για να φτιάξεις το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο, που έχεις φάει στη ζωή σου. Αυτό που συνήθως δεν ενδείκνυται στις παραδοσιακές συνταγές είναι στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνεις για να φτιάξεις εξαιρετικό τηγανητό κοτόπουλο, σαν των KFC.

Στη συνέχεια, μπορείς να καλέσεις τους φίλους σου για δείπνο, χαρίζοντάς τους μια βραδιά που θα τους μείνει αξέχαστη.

Τραγανό, όπως των KFC

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επαγγελματίες σεφ συνιστούν ανεπιφύλακτα την αφαίρεση της υγρασίας πριν από το πανάρισμα για να αποφύγεις τη δημιουργία σβόλων. Αυτό συμβαίνει επειδή η περίσσεια της μαρινάδας θα πέσει από το κοτόπουλο και θα μπει στο αλεύρι, σχηματίζοντας φρυγανισμένα κομμάτια, χωρίς κομμάτι κοτόπουλο μέσα. Κι όμως, ορίστε, αυτές είναι στην πραγματικότητα οι τραγανές νιφάδες που τόσο αγαπάς στο κοτόπουλο που παίρνεις από τα KFC.

Στη συνέχεια, τηγάνισε σε θερμοκρασία 180 °C μέχρι τα κομμάτια σου να ροδίσουν. Αφαίρεσε προσεκτικά το φρεσκοτηγανισμένο φαγητό από το λάδι (πρόσεξε μην ξεκολλήσεις κάποια από τις όμορφες νιφάδες σου) και άφησέ το να κρυώσει σε μια σχάρα. Σέρβιρε με την αγαπημένη σου σάλτσα ντιπ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα