Το Athens Capital Hotel υποδέχεται το καλοκαίρι με το νέο μενού του Mappemonde Rooftop Restaurant Bar
Ύστερα από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χειμερινή σεζόν, το Mappemonde Rooftop Restaurant Bar, στο του Athens Capital Hotel – MGallery Collection, σας προσκαλεί να γιορτάσετε την άφιξη του καλοκαιριού
Ύστερα από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χειμερινή σεζόν, το Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge, στον 10ο όροφο του Athens Capital Hotel – MGallery Collection, σας προσκαλεί να γιορτάσετε την άφιξη του καλοκαιριού και το World Cocktail Month μέσα από μια εκλεπτυσμένη, γευστική εμπειρία που απογειώνεται μέσα από απολαυστικά κοκτέιλ για κάθε προτίμηση.

Το νέο μενού του Mappemonde απογειώνει την εμπειρία του fine dining με πιάτα που τιμούν τη μεσογειακή δημιουργικότητα. Από τη δροσερή Πράσινη Σαλάτα Twenty με εσπεριδοειδή και βινεγκρέτ χαμομηλιού, μέχρι την παραδοσιακή – αλλά ανατρεπτικά εκτελεσμένη– σπανακοτυρόπιτα, η οποία προετοιμάζεται μπροστά στους επισκέπτες. Ξεχωρίζουν, επίσης, η Κόκκινη Γαρίδα Κοιλάδας και η άψογα ψημένη Σφυρίδα σχάρας, αρωματισμένη με φρέσκα βότανα. Οι λάτρεις του κρέατος θα εκτιμήσουν την πληθωρική T-Bone Black Angus, ενώ οι πιο εκλεκτικοί ουρανίσκοι θα εντυπωσιαστούν από τον Αστακό με βασιλικό και σάλτσα μπίσκ, συνοδευόμενο από χειροποίητα ζυμαρικά. Το γευστικό ταξίδι ολοκληρώνεται με επιδόρπια όπως το Ψητό Τσίζκεϊκ με βάση από crumble και η ανάλαφρη Σοκολατένια Pavlova με φρούτα του δάσους.

Για αυτήν την ξεχωριστή περίσταση, το Mappemonde παρουσιάζει ένα νέο, ανανεωμένο cocktail menu με έμφαση σε δημιουργικά signature cocktails, τα οποία συνοδεύονται από τις αντίστοιχες "mirror” mocktail εκδοχές τους. Η πρόταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το βραβευμένο Citadelle Gin και σερβίρεται αποκλειστικά σε ποτήρια Maison Sarah Lavoine, που ενσωματώνουν με στιλ και φινέτσα τη σύγχρονη γαλλική αισθητική.

Ξεχωρίζουν κοκτέιλ όπως το Crystal Diva, με Citadelle Gin, λικέρ γιασεμιού και αρώματα λεμονόχορτου, σερβιρισμένο σε ποτήρι Nick & Nora· το Timeless Negroni, μια εξωτική εκδοχή του κλασικού cocktail με ανανά, pandan και Santalum, σε ποτήρι Old Fashioned· καθώς και το Honey 75, ένα κομψό, γλυκόξινο αφρώδες cocktail με ελαιόλαδο και μέλι, σε ποτήρι Martini. Κάθε κοκτέιλ διατίθεται και σε μη αλκοολούχα εκδοχή (mirror). Η εμπειρία συμπληρώνεται με λαχταριστά bar bites, όπως ρολά γαρίδας και bao buns με τραγανό κουνουπίδι – ιδανικοί συνοδοί για τα cocktails.
Το Mappemonde, με την εκλεπτυσμένη αισθητική του και την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, δεν είναι απλώς ένα rooftop restaurant bar· είναι ένας προορισμός απόλαυσης που συνδυάζει το fine dining με δροσιστικά κοκτέιλ, υψηλή αισθητική και μια καλοκαιρινή, κοσμοπολίτικη αύρα.

Σχετικά με το Athens Capital Hotel – MGallery Collection
Συνδυάζοντας άψογα τις σύγχρονες ανέσεις, την υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, τη γαστρονομική αριστεία και την αγάπη για την τέχνη, το Athens Capital Hotel – MGallery Collection, που είναι ιδανικά τοποθετημένο στην καρδιά της πρωτεύουσας, αναδεικνύει την ψυχή της κοσμοπολίτικης Αθήνας, αποτελώντας το απόλυτο σημείο συνάντησης. Με 177 δωμάτια, -συμπεριλαμβανομένων 18 σουιτών και μιας προεδρικής σουίτας-, καθένα εκ των οποίων έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση και την πολυτέλεια, το Athens Capital Hotel προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής, ένα καταφύγιο ηρεμίας και χαλάρωσης, όπου η εκλεπτυσμένη κομψότητα και η υψηλή τέχνη δημιουργούν ένα ισχυρό δεσμό για τον επισκέπτη. Η ζεστή ατμόσφαιρα και η φιλική εξυπηρέτηση εξάλλου αποτελούν βασικό συστατικό της επιτυχίας του Athens Capital Hotel - MGallery Collection, με την αφοσιωμένη ομάδα του ξενοδοχείου να ξεπερνά τις προσδοκίες και να δημιουργεί ένα περιβάλλον, στο οποίο κάθε επισκέπτης αισθάνεται ξεχωριστός.
Ο Executive Chef Δημήτρης Μπούτσαλης, σε συνεργασία με τον Chef de Cuisine Δημήτρη Αρσενίδη και την Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη, επιλέγει αυθεντικές γεύσεις με τη χρήση τοπικών προϊόντων ώστε οι καλεσμένοι του ξενοδοχείου να απολαμβάνουν τις καλύτερες προτάσεις για κάθε περίσταση. Το Mappemonde Restaurant-Bar & Lounge που βρίσκεται στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου, προσφέρει πανοραμική θέα στην Αθήνα, ενώ μέσα από την κοσμοπολίτικη αισθητική του, αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για εταιρικές εκδηλώσεις, cocktail parties και γαμήλιες δεξιώσεις, σφραγίζοντας την επίσκεψη στον χώρο με μοναδικές εικόνες της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού. Αντίστοιχα, το εστιατόριο MFlavours στον 9ο όροφο, καλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν τις υπέροχες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας, προτείνοντας επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.