
Στο Αιγάλεω θα φας ένα από τα πιο επικά αθηναϊκά σουβλάκια
Τι κάνει τόσο διαβολεμένα νόστιμο το ένα και μοναδικό τυλιχτό που σερβίρουν στο Κομπλέ.

Λένε, πως για να γίνει κανείς εξπέρ στο πεδίο του, χρειάζεται να επενδύσει 10.000 ώρες δουλειάς πάνω σε αυτό. Το craftsmanship όπως το ονομάζουμε και στο χωριό μου, κάπως έτσι αποκτάται. Δε γνωρίζω αν στον "Γιώργο", ένα από τα πιο δημοφιλή σουβλατζίδικα του Πειραιά έχουν ξεπεράσει το εν λόγω χρονικό όριο αλλά το έδεσμά τους, ίσως και να μαρτυρά τι συμβαίνει. Το συγκεκριμένο χεράτο σουξέ -λέγε με τυλιχτό με μπιφτέκι και κόκκινη σάλτσα- σερβίρεται ωστόσο εδώ και λίγους μήνες και στο μικρό αδερφάκι του, στο Αιγάλεω. Το εκεί σουβλάκι-σποτ συστήνεται ως "Κομπλέ" και ήδη έχει χτίσει πιστό κοινό.
Ένα σουβλάκι μόνο
Έχω ένα soft spot στην καρδιά μου -και στις γευστικές μου προτιμήσεις- για εκείνα τα μέρη που επενδύουν σε ένα και μόνο προϊόν - αυτό κάνει ακριβώς το "Κομπλέ".


Το 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ελληνικό και φρεσκότατο, ψήνεται εκείνη την ώρα στη σχάρα, η ντομάτα και το κρεμμύδι χειρουργικά κόβονται ανά πέντε λεπτά ώστε να διατηρούν ατόφια τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα τους, η πίτα προέρχεται από δική τους ειδική συνταγή που εκτελείται στην εντέλεια από συνεργαζόμενη βιοτεχνία.

Η συνέχεια στο Αθηνόραμα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τα κορυφαία γλυκά με τυρί στον κόσμο-τα 2 ελληνικά που ξεχωρίζουν
Το Taste Atlas δημοσίευσε τη νέα του λίστα με τα καλύτερα γλυκά με τυρί στον κόσμο και, όπως ήταν αναμενόμενο, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από τις κορυφαίες θέσεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΓιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι
Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.
Στο Athens Basil Bar έχεις σοβαρό ραντεβού με την pesto
Αν ψάχνεις αφορμή για μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, τότε οι ημερομηνίες από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου σε αφορούν.
4 νέες στάσεις στο 'χωριό' της Κυψέλης
Μπαρ, καφενεία και εστιατόρια που άνοιξαν τις τελευταίες εβδομάδες και ανανεώνουν το ενδιαφέρον σε μια από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Αθήνας.
Ενέργεια, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη: Γιατί τα όσπρια είναι η καλύτερη "back to routine" τροφή της νέας σεζόν
Το φθινόπωρο είναι restart εποχής και τα όσπρια είναι το "καύσιμο" που χρειάζεσαι για να μπεις ξανά σε ρυθμό - χωρίς κόπο, χωρίς πείνα.
Απίστευτη ουρά στα εγκαίνια του καταστήματος Taco Bell στο Χαλάνδρι (video)
Το Taco Bell άνοιξε τις πόρτες του στο Χαλάνδρι και η εικόνα ήταν απίστευτη: μια ουρά εκατοντάδων μέτρων, γεμάτη νεολαία, ανυπομονησία και... γεύσεις Tex-Mex.
Γραφει Τιμος Σαλαμες