
Πώς θα βρίσκεις ποιοτικό φαγητό στα ταξίδια σου
Ο τρόπος για να το κάνεις, βήμα-βήμα.

Οι πρώτοι στόχοι των διακοπών -ή οποιουδήποτε μικρότερου ή μεγαλύτερου ταξιδιού αναψυχής- είναι η χαλάρωση και η ξεκούραση. Αλλά, δεδομένου ότι βρίσκεσαι σε ένα καινούριο μέρος, σκέφτεσαι πάντοτε να αξιοποιήσεις τις παραλίες του, να δεις τα αξιοθέατά του, να γνωρίσεις τις παραδόσεις του και ασφαλώς να δοκιμάσεις την κουζίνα του. Εστιάζοντας στο φαγητό, αυτό μπορεί είτε να αναβαθμίσει σημαντικά την όλη εμπειρία, είτε να την καταστρέψει. Όσο βαρύγδουπο κι αν ακούγεται το τελευταίο, σκέψου. Αποκλείεται να μην έχεις γνωρίσει και τις δύο όψεις του νομίσματος, κάποια στιγμή στη ζωή σου. Πώς βρίσκεις όμως εκείνα τα μέρη που έχουν το καλύτερο, αν όχι και το πιο αντιπροσωπευτικό του τόπου που επισκέπτεσαι, φαγητό;
Ένα χρήσιμο τρικ είναι να βρεις ποια εστιατόρια εμπιστεύονται τους ντόπιους παραγωγούς. Οι πληροφορίες μπορούν να εντοπιστούν ηλεκτρονικά ή ακόμη και ρωτώντας κάποια από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Επίσης, το TripAdvisor και παρόμοιες πλατφόρμες μπορούν να αποτελέσουν ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο αλλά το εύρος των απόψεων που συνήθως φιλοξενούνται μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση.

Ένας άλλος τρόπος για να βρεθείς στον σωστό γαστρονομικό δρόμο είναι να βασιστείς αποκλειστικά στους ντόπιους. Αυτοί που ζουν καθημερινά εκεί και έχουν γνώση από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στον τόπο τους. Φυσικά, δεν είναι πάντοτε εύκολο να ζητάς συμβουλές αλλά είναι κάτι που μπορεί να γίνει όταν επισκέπτεσαι μικρά και πιο "μαζεμένα" μέρη. Η τέλεια λύση; Το Airbnb του φαγητού. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, υπάρχει η πλατφόρμα EatWith.com, που δραστηριοποιείται προς το παρόν σε 31 χώρες. Μέσω αυτής μπορείς να ζήσεις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες μαζί με ντόπιους, έναντι φυσικά του αντίστοιχου αντιτίμου.
Μία άλλη πρόταση, ίσως λίγο πιο περίπλοκη, είναι να παρατηρείς τι σερβίρει το κάθε εστιατόριο και να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι αξίζει. Ή ακόμη και να κάνεις απλά μία βόλτα στο εσωτερικό του μέρους που σου φαίνεται ενδιαφέρον, χωρίς να καθίσεις σε αυτό. Γρήγορα θα καταλάβεις τι "παίζει" με αυτό και το φαγητό του.
Από τη στιγμή όμως που θα αποφασίσεις να καθίσεις για φαγητό κάπου, ακολουθεί μονόδρομος. Γι' αυτό οφείλεις να ρωτήσεις το σερβιτόρο τι προτείνει και ποια πιάτα βρίσκονται πιο κοντά στην εποχή.
Από: Esquire IT
φωτογραφίες © Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα