Πώς θα βρίσκεις ποιοτικό φαγητό στα ταξίδια σου

Ο τρόπος για να το κάνεις, βήμα-βήμα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Ιουλίου 2019

Οι πρώτοι στόχοι των διακοπών -ή οποιουδήποτε μικρότερου ή μεγαλύτερου ταξιδιού αναψυχής- είναι η χαλάρωση και η ξεκούραση. Αλλά, δεδομένου ότι βρίσκεσαι σε ένα καινούριο μέρος, σκέφτεσαι πάντοτε να αξιοποιήσεις τις παραλίες του, να δεις τα αξιοθέατά του, να γνωρίσεις τις παραδόσεις του και ασφαλώς να δοκιμάσεις την κουζίνα του. Εστιάζοντας στο φαγητό, αυτό μπορεί είτε να αναβαθμίσει σημαντικά την όλη εμπειρία, είτε να την καταστρέψει. Όσο βαρύγδουπο κι αν ακούγεται το τελευταίο, σκέψου. Αποκλείεται να μην έχεις γνωρίσει και τις δύο όψεις του νομίσματος, κάποια στιγμή στη ζωή σου. Πώς βρίσκεις όμως εκείνα τα μέρη που έχουν το καλύτερο, αν όχι και το πιο αντιπροσωπευτικό του τόπου που επισκέπτεσαι, φαγητό; 

Ένα χρήσιμο τρικ είναι να βρεις ποια εστιατόρια εμπιστεύονται τους ντόπιους παραγωγούς. Οι πληροφορίες μπορούν να εντοπιστούν ηλεκτρονικά ή ακόμη και ρωτώντας κάποια από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Επίσης, το TripAdvisor και παρόμοιες πλατφόρμες μπορούν να αποτελέσουν ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο αλλά το εύρος των απόψεων που συνήθως φιλοξενούνται μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. 

Πώς θα βρίσκεις ποιοτικό φαγητό στα ταξίδια σου

Ένας άλλος τρόπος για να βρεθείς στον σωστό γαστρονομικό δρόμο είναι να βασιστείς αποκλειστικά στους ντόπιους. Αυτοί που ζουν καθημερινά εκεί και έχουν γνώση από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στον τόπο τους. Φυσικά, δεν είναι πάντοτε εύκολο να ζητάς συμβουλές αλλά είναι κάτι που μπορεί να γίνει όταν επισκέπτεσαι μικρά και πιο "μαζεμένα" μέρη. Η τέλεια λύση; Το Airbnb του φαγητού. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, υπάρχει η πλατφόρμα EatWith.com, που δραστηριοποιείται προς το παρόν σε 31 χώρες. Μέσω αυτής μπορείς να ζήσεις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες μαζί με ντόπιους, έναντι φυσικά του αντίστοιχου αντιτίμου. 

Μία άλλη πρόταση, ίσως λίγο πιο περίπλοκη, είναι να παρατηρείς τι σερβίρει το κάθε εστιατόριο και να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι αξίζει. Ή ακόμη και να κάνεις απλά μία βόλτα στο εσωτερικό του μέρους που σου φαίνεται ενδιαφέρον, χωρίς να καθίσεις σε αυτό. Γρήγορα θα καταλάβεις τι "παίζει" με αυτό και το φαγητό του. 

Από τη στιγμή όμως που θα αποφασίσεις να καθίσεις για φαγητό κάπου, ακολουθεί μονόδρομος. Γι' αυτό οφείλεις να ρωτήσεις το σερβιτόρο τι προτείνει και ποια πιάτα βρίσκονται πιο κοντά στην εποχή.

Από: Esquire IT


φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Συνταγές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία, η συνταγή και τα μυστικά της τέλειας caprese

Η ιδανική συνταγή και τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για την πιο ιταλική σαλάτα που υπάρχει.

Πώς μοιάζει μία γαστρονομική εμπειρία 8 αστεριών Michelin

Δεν διάβασες λάθος: Στο Four Seasons του Χονγκ Κονγκ συνυπάρχουν δύο εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin και ένα με 2.