
Η ειρηνική επανάσταση του φαγητού
Plant-based revolution: Ένα από τα μεγαλύτερα food trends για το 2020.

Η άνοδος των CBD προϊόντων και του vegan κρέατος, μαζί με τις φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, αποτέλεσαν τις κυρίαρχες τάσεις στο φαγητό για τη φετινή χρονιά. Στην εκπνοή του 2019, το Whole Foods επανέρχεται με νέες προβλέψεις και όπως όλα δείχνουν, το μεγαλύτερο food trend του 2020 θα είναι μια ειρηνική επανάσταση που θα ξεκινήσει από τα φυτά.
Για το 2020, το Whole Foods προβλέπει την αύξηση του δυναμικού της αναγεννητικής γεωργίας (και εναλλακτικές χρήσεις της γης), των τροφίμων της Δυτικής Αφρικής και τα προϊόντων κρέατος φυτικής προέλευσης. Περισσότερα από 50 μέλη της ομάδας της εταιρείας - συμπεριλαμβανομένων των αγοραστών, μαγείρων και τοπικών καλλιεργητών (local foragers) - δημιούργησαν μια λίστα προβλέψεων με βάση τα προϊόντα, τις προτιμήσεις των καταναλωτών και τις εκθέσεις της βιομηχανίας τροφίμων και ευεξίας.
Plant-based revolution
Το 2020, η καινοτομία των φυτικών προϊόντων θα συνεχίζει να ανθίζει αποτελώντας ένα κομμάτι της ευρύτερης τάσης του προτείνει ένα πιο "καθαρό" lifestyle.
Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα