Δίχως αμφιβολία, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και ο κατ' ανάγκη περιορισμός στα στενά γεωγραφικά όρια του σπιτιού, έχουν διαφοροποιήσει τις περισσότερες από τις καθημερινές σου συνήθειες. Το διατροφικό πρόγραμμα είναι αδιαμφισβήτητα μία από αυτές, με τους περισσότερους να αφιερώνουν πλέον περισσότερο από τον συνηθισμένο χρόνο στην κουζίνα. 

Ακόμη κι αν δεν είσαι ακριβώς ένας Jamie Oliver, Massimo Bottura, Έκτορας Μποτρίνι ή Άρης Βεζενές της οικιακής κουζίνας, ένα φαγητό της προκοπής είσαι σε θέση να το φτιάξεις. Η πιο decent, γρήγορη και συνήθως νόστιμη επιλογή είναι αυτό που οι Ιταλοί ονομάζουν pasta con tonno. Ναι, ακριβώς. Ζυμαρικά με τόνο. Τι χρειάζεσαι; Μία κονσέρβα τόνου, μία αντίστοιχη με ελιές, ένα κουτί σάλτσα ντομάτας και τα ζυμαρικά της αρεσκείας σου. Μαγειρεύεις τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα υλικά σοτάρονται σε ένα τηγάνι. Όταν τα πρώτα είναι έτοιμα, απλά ανακατεύονται με τα δεύτερα και το πιάτο είναι έτοιμο. Τόσο απλό, τόσο γρήγορο, τόσο οικονομικό. 

Μπορείς ασφαλώς να παίξεις και με πολλές άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα, το να επιλέξεις πικάντικο τόνο σε κονσέρβα δίνει ένα πιο έντονο και δυναμικό twist, ανεξαρτήτως των υπολοίπων υλικών που θα χρησιμοποιήσεις. Τα τελευταία μπορούν να επεκταθούν σε ένα ενδιαφέρον φάσμα και μπόλικους συνδυασμούς: Κάπαρη, κρέμα γάλακτος, τοματίνια, ούζο, αντζούγιες, ρίγανη, πεπεροντσίνο, κρεμμύδι, λευκό κρασί, καλαμπόκι, μαϊντανός, πιπεριές, δυόσμος, θυμάρι, μουστάρδα, κουκουνάρι και πλήθος άλλων συστατικών σου επιτρέπουν να πειραματιστείς μέχρι να βρεις την απόλυτη συνταγή - δηλαδή εκείνη που ικανοποιεί περισσότερο το προσωπικό σου γευστικό προφίλ. 


Διάβασε ακόμη για τη συνταγή του περίφημου mac n’ cheese του Berners Tavern, πώς θα πετύχεις την τέλεια κρεμμυδόσουπα, το ιδανικό γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα και το ένοχα απολαυστικό Bagelrito.