Ο Γιάννης Μπαξεβάνης μαγειρεύει στο Instagram

Ο σπουδαίος Έλληνας σεφ παραδίδει γαστρονομικά μαθήματα καθημερινά στα social media.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ και ένας εκ των επιδραστικότερων των τελευταίων δεκαετιών, έχοντας συνεισφέρει όσο ελάχιστοι στη διαμόρφωση της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας και αποτελώντας έναν από τους πιο δραστήριους εκπροσώπους αυτής και στο εξωτερικό. 

Ο 58χρονος σεφ, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ακόμη συναδέλφων του από κάθε γωνιά του πλανήτη μεταξύ των οποίων και ο Massimo Bottura με το περίφημο πια Kitchen Quarantine, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες να μαγειρεύει σε live μεταδόσεις μέσω Instagram, συνεργαζόμενος μάλιστα με άλλους σημαντικούς μάγειρες.

 

Φίλοι μου, απο σήμερα 27/3 ξεκινάμε μια νέα ενότητα με live μεταδόσεις στο Instagram. Κάθε απόγευμα θα προσκαλώ έναν...

Posted by Giannis Baxevanis on Friday, March 27, 2020

Οι δύο πρώτοι ήταν ο Μιχάλης Χάσικος και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Το απόγευμα της Δευτέρας, θα βρεθούν διαδικτυακά μαζί του ο κορυφαίος Γάλλος Jerome Serres και ο Κύρκος Ζήσης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) on

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί ακόμη σημαντικοί Έλληνες σεφ μαγειρεύουν μέσω Instagram αυτές τις ημέρες, οπότε με μία μικρή έρευνα στα social media θα πάρεις ιδέες για την κουζίνα σου ή απλά θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, βλέποντας κάτι διαφορετικό από το MasterChef.


Διάβασε ακόμη για τον Floyd Cardoz που έδωσε ινδικό twist στο fine dining, πώς αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και τη γαστρονομική κληρονομιά του Michel Roux.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα