Ο Γιάννης Μπαξεβάνης μαγειρεύει στο Instagram

Ο σπουδαίος Έλληνας σεφ παραδίδει γαστρονομικά μαθήματα καθημερινά στα social media.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ και ένας εκ των επιδραστικότερων των τελευταίων δεκαετιών, έχοντας συνεισφέρει όσο ελάχιστοι στη διαμόρφωση της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας και αποτελώντας έναν από τους πιο δραστήριους εκπροσώπους αυτής και στο εξωτερικό. 

Ο 58χρονος σεφ, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ακόμη συναδέλφων του από κάθε γωνιά του πλανήτη μεταξύ των οποίων και ο Massimo Bottura με το περίφημο πια Kitchen Quarantine, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες να μαγειρεύει σε live μεταδόσεις μέσω Instagram, συνεργαζόμενος μάλιστα με άλλους σημαντικούς μάγειρες.

 

Φίλοι μου, απο σήμερα 27/3 ξεκινάμε μια νέα ενότητα με live μεταδόσεις στο Instagram. Κάθε απόγευμα θα προσκαλώ έναν...

Posted by Giannis Baxevanis on Friday, March 27, 2020

Οι δύο πρώτοι ήταν ο Μιχάλης Χάσικος και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Το απόγευμα της Δευτέρας, θα βρεθούν διαδικτυακά μαζί του ο κορυφαίος Γάλλος Jerome Serres και ο Κύρκος Ζήσης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giannis Baxevanis (@giannisbaxevanis) on

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί ακόμη σημαντικοί Έλληνες σεφ μαγειρεύουν μέσω Instagram αυτές τις ημέρες, οπότε με μία μικρή έρευνα στα social media θα πάρεις ιδέες για την κουζίνα σου ή απλά θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, βλέποντας κάτι διαφορετικό από το MasterChef.


Διάβασε ακόμη για τον Floyd Cardoz που έδωσε ινδικό twist στο fine dining, πώς αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και τη γαστρονομική κληρονομιά του Michel Roux.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Omurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα

Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων

Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Όλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά

Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023

Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πού πίνει και τρώει η Αθήνα κατά το πρώτο μισό του φθινοπώρου

Η updated λίστα με μπαρ, εστιατόρια και νόστιμα σποτ που απασχολούν Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας αυτό το διάστημα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται

Το πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους της γαστρονομίας να δοκιμάσουν τα μενού των βραβευμένων εστιατορίων της χώρας σε ειδικές τιμές και να κερδίσουν σπουδαία γαστρονομικά δώρα.