Ο απρόσμενος γευστικός σύμμαχος της καραντίνας

Υψηλή θρεπτική αξία, πλούσια γεύση, μοναδική υφή. Η καραντίνα έγινε πιο νόστιμη και η άσκηση κατά τη διάρκεια αυτής, συμπληρώνεται ιδανικά.

Γράφει: Esquire Editors 23 Απριλίου 2020

Η καθημερινή ρουτίνα της καραντίνας φέρνει μεταξύ άλλων και ανικανοποίητα στομάχια - πιθανότατα θα έχεις παρατηρήσει ότι μαγειρεύεις αρκετά συχνότερα από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν και ως εκ τούτου, τρως πολύ περισσότερο. Η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι τις τελευταίες εβδομάδες έχει, μοιραία, αυξήσει και την όρεξη. Η κουζίνα άλλωστε ανέκαθεν αποτελούσε αγαπημένο μέρος κάθε ελληνικής οικίας και οι παρούσες συνθήκες μας ωθούν όλους να την επισκεπτόμαστε όλο και περισσότερο. 

Από την άλλη, ο κατ΄οίκον περιορισμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πάψεις να προπονείσαι. Η καραντίνα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αθληθείς αποτελεσματικά στο σπίτι ή να κερδίσεις λίγο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, τρέχοντας. Το σημαντικό σημείο τομής των δύο παραπάνω δραστηριοτήτων είναι ασφαλώς η σύνδεση της άσκησης με τη διατροφή, που ασφαλώς λειτουργούν παράλληλα και συμπληρωματικά και μπορούν να οδηγήσουν σε έξοχα αποτελέσματα. Μπορείς λοιπόν αφενός να διατηρηθείς σε φόρμα και αφετέρου να κερδίσεις σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, επιλέγοντας το ιδανικό pre ή post workout σνακ ή ακόμη και γεύμα.

Σίγουρα γνωρίζεις άλλωστε πως το αδυνάτισμα και η διαμόρφωση ενός καλοσχηματισμένου σώματος και φυσικής κατάστασης είναι ένας συνδυασμός έντονης σωματικής δραστηριότητας και καλύτερης διατροφής. Γενικά μίας πιο υγιεινής και ισορροπημένης καθημερινότητας. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι που οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η καλή διατροφή μπορεί να παίξει εξίσου κομβικό ρόλο με την άσκηση ή ακόμη και να αποδειχθεί πιο σημαντική από αυτήν.

Ο απρόσμενος γευστικός σύμμαχος της καραντίνας

Κατά πάσα πιθανότητα έχεις δοκιμάσει τα πάντα όλο αυτό το διάστημα και αναζητάς κάτι διαφορετικό, γρήγορο, θρεπτικό και ταυτόχρονα υγιεινό και νόστιμο. Το γιαούρτι ανέκαθεν αποτελούσε μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές των Ελλήνων, σαν μία εξαιρετική πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας, που μπορεί να παίξει είτε solo, είτε πλαισιωμένο από άλλα υλικά σε διάφορες εκδοχές, περιέχοντας ταυτόχρονα αρκετά θρεπτικά στοιχεία και διαθέτοντας υψηλή διατροφική αξία. Περιέχει ποσότητα βιταμίνης D, η οποία βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο, κάτι που σημαίνει πως κάνει τα οστά σου πιο δυνατά και βελτιώνει την αρτηριακή πίεση αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλα τα παραπάνω συντελούν και στη γρήγορη "αποθεραπεία" των μυών σου μετά την άσκηση.

Ακριβώς πάνω σε αυτές τις κατευθύνσεις βαδίζει και το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό, που συνδέει ιδανικά τη γευστική παράδοση της χώρας μας και πιο συγκεκριμένα εκείνη της Ηπείρου με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, όντας ένα προϊόν αυθεντικής προέλευσης. 

ΔΩΔΩΝΗ 2
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΔΩΔΩΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ

Το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό παράγεται από 100% ελληνικό φρέσκο, παστεριωμένο γάλα ημέρας. Είναι παράλληλα εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες γάλακτος. Πλήρες με 8% λιπαρά, ημιαποβουτυρωμένο με 2% λιπαρά ή πλήρως αποβουτυρωμένο με 0% λιπαρά αποτελεί μία θρεπτική και υγιεινή απόλαυση για κάθε ώρα.


Info

www.dodoni.eu

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος

Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.

Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο

Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.