Οι σεφ της καραντίνας
Η μαγειρική βγήκε η μεγάλη κερδισμένη του #menoumespiti.
Έτοιμοι να λάβουν μέρος σε ...διαγωνισμό μαγειρικής μοιάζουν πολλοί απ' όσους "μένουν σπίτι" αφού η καραντίνα φαίνεται πως λειτούργησε θετικά ως προς την αναβάθμιση των μαγειρικών τους επιδόσεων. Η επισκεψιμότητα στους διάφορους ιστότοπους μαγειρικής έχει "πιάσει ταβάνι" και τα βίντεο με περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς σεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συντροφεύουν καθημερινά όσους/ες αποφασίζουν να βάλουν την κατσαρόλα στη φωτιά.
"Η μαγειρική βγήκε νικήτρια από αυτήν την κατάσταση. Από τα τηλεφωνήματα που έχουμε καθημερινά αλλά και από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στη σελίδα μας, προκύπτει πως γυναίκες και άντρες ασχολήθηκαν όσο ποτέ αυτό το διάστημα του εγκλεισμού με την κουζίνα και πολλαπλασίασαν το ενδιαφέρον τους για τη μαγειρική", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κική Εμμανουηλίδου, μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων και ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως έδωσε ήδη τουλάχιστον 100 συνταγές ενόψει της Πρωτομαγιάς.
Οι κατσαρόλες έχουν εδώ κι έναν μήνα την τιμητική τους, οι συνταγές μεταξύ φίλων διαδικτυακά "δίνουν και παίρνουν" και οι φωτογραφίες από το αποτέλεσμα της μαγειρικής με τα κυρίως πιάτα, τις σαλάτες και τα γλυκά έχουν "δυναμική" παρουσία στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, αποδεικνύοντας πως η μαγειρική μπήκε σε πρώτο πλάνο.
"Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί νεοεισερχόμενοι στη μαγειρική. Γυναίκες και άντρες που, όπως λένε οι παλιοί, "δεν ήξεραν να βράσουν ούτε αβγό" τηλεφωνούν στα μέλη μας και ακολουθώντας βήμα βήμα τις οδηγίες των ειδικών, καταφέρνουν να "ανακαλύψουν" τη μαγειρική παίζοντας με τα άφθονα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τις γεύσεις", δηλώνει η κ. Εμαννουηλίδου.
Από την άλλη πλευρά, έμπειρες μαγείρισσες, που βρέθηκαν με περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, ξέφυγαν από τις παραδοσιακές συνταγές, πειραματίστηκαν και αναζήτησαν "μυστικά" για να "παντρέψουν" την παράδοση με τις νέες τεχνικές και τη μοριακή μαγειρική.
"Οι νοικοκυρές κυρίως -λιγότερο οι άντρες- έφτιαξαν μέχρι και ψωμί στο σπίτι. Ζύμωσαν και έψησαν το δικό τους αρτοσκεύασμα και, μάλιστα, τις πρώτες εβδομάδες της καραντίνας είχε εξαφανιστεί από τα ράφια η μαγιά, που επανήλθε μόλις πριν από λίγες μέρες στην αγορά", εξηγεί η κ. Εμμανουηλίδου.
Στην κουζίνα μπήκαν και τα παιδιά. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να έχουν "sous- chef" τα παιδιά τους, με τις παρασκευές να γίνονται οικογενειακή υπόθεση. Και μπορεί οι επίδοξοι "σεφ της καραντίνας" να μην συμμετέχουν σε κανένα παιχνίδι μαγειρικής δίνοντας "μάχη" για την παραμονή τους, αλλά μαγειρεύουν με πολύ μεράκι και αγάπη για το τραπέζι της οικογένειας.
Από: thetoc.gr
Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας