Παϊδάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπίρας, ένα μικρό έπος
Μία καταπληκτική όσο και εναλλακτική συνταγή για κάθε επίδοξο ύψιστο ψήστη.
Το ψητό κοτόπουλο είναι γνωστό πως μπορεί να υποστηρίξει πολλές, διαφορετικές και ενίοτε αρκετά έξυπνες παραλλαγές, κάτι που μεταφράζεται σε ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά. Ένα από τα πιο υποτιμημένα μέρη του είναι τα παϊδάκια, που όμως αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να μετατρέψουν κάθε μπάρμπεκιου σε αυθεντικό τσιμπούσι. Πάρε μία ιδέα, με την παρακάτω συνταγή.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο σε παϊδάκια
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 125 ml μπίρα
- 250 ml ζωμό κρέατος
- 125 γρ. έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλείφεις με ελαιόλαδο τα παϊδάκια του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνεις.
- Τα ψήνεις στη σχάρα.
- Για τη σάλτσα, σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέτεις την μπίρα, τον ζωμό κρέατος και τη σάλτσα μπάρμπεκιου και αφήνεις σε μέτρια φωτιά για 10'.
- Προσθέτεις το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές νερό, ανακατεύεις και μόλις πήξει η σάλτσα, την κατεβάζεις από τη φωτιά.
- Περιχύνεις τα ψημένα παϊδάκια με τη σάλτσα και σερβίρεις.
- Τρως σαν να μην υπάρχει αύριο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος