Παϊδάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπίρας, ένα μικρό έπος

Μία καταπληκτική όσο και εναλλακτική συνταγή για κάθε επίδοξο ύψιστο ψήστη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Ιουνίου 2020

Το ψητό κοτόπουλο είναι γνωστό πως μπορεί να υποστηρίξει πολλές, διαφορετικές και ενίοτε αρκετά έξυπνες παραλλαγές, κάτι που μεταφράζεται σε ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά. Ένα από τα πιο υποτιμημένα μέρη του είναι τα παϊδάκια, που όμως αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να μετατρέψουν κάθε μπάρμπεκιου σε αυθεντικό τσιμπούσι. Πάρε μία ιδέα, με την παρακάτω συνταγή. 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε παϊδάκια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 125 ml μπίρα
  • 250 ml ζωμό κρέατος
  • 125 γρ. έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αλείφεις με ελαιόλαδο τα παϊδάκια του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνεις.
  2. Τα ψήνεις στη σχάρα.
  3. Για τη σάλτσα, σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέτεις την μπίρα, τον ζωμό κρέατος και τη σάλτσα μπάρμπεκιου και αφήνεις σε μέτρια φωτιά για 10'.
  4. Προσθέτεις το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές νερό, ανακατεύεις και μόλις πήξει η σάλτσα, την κατεβάζεις από τη φωτιά.
  5. Περιχύνεις τα ψημένα παϊδάκια με τη σάλτσα και σερβίρεις.
  6. Τρως σαν να μην υπάρχει αύριο.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το σάντουιτς-σύμβολο της Μαδρίτης

Το Bocadillo de Calamares είναι απλό και νόστιμο. Και αυτό αρκεί.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το γαστρονομικό ταξίδι της τηγανητής πατάτας

Σάλτσες και συνοδευτικά για το κορυφαίο έδεσμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Λένε πως αυτή είναι η κορυφαία καυτερή σάλτσα του κόσμου

Το κομβικό σημείο της comfort γεύσης όπου ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδάκια.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλοι μιλούν για το σουβλάκι του Μίμη

Στο νεο-τραντίσιοναλ σουβλατζίδικο του Παγκρατίου, το εθνικό street food προχωρά στο μέλλον, σεβόμενο απολύτως την παράδοση.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πότε, πώς και πού φτιάχτηκε το πρώτο burger

Η ιστορία του ίσως δημοφιλέστερου και σίγουρα πιο πληθωρικού σάντουιτς όλων των εποχών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας