Παϊδάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπίρας, ένα μικρό έπος

Μία καταπληκτική όσο και εναλλακτική συνταγή για κάθε επίδοξο ύψιστο ψήστη.

Το ψητό κοτόπουλο είναι γνωστό πως μπορεί να υποστηρίξει πολλές, διαφορετικές και ενίοτε αρκετά έξυπνες παραλλαγές, κάτι που μεταφράζεται σε ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά. Ένα από τα πιο υποτιμημένα μέρη του είναι τα παϊδάκια, που όμως αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να μετατρέψουν κάθε μπάρμπεκιου σε αυθεντικό τσιμπούσι. Πάρε μία ιδέα, με την παρακάτω συνταγή. 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε παϊδάκια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 125 ml μπίρα
  • 250 ml ζωμό κρέατος
  • 125 γρ. έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αλείφεις με ελαιόλαδο τα παϊδάκια του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνεις.
  2. Τα ψήνεις στη σχάρα.
  3. Για τη σάλτσα, σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέτεις την μπίρα, τον ζωμό κρέατος και τη σάλτσα μπάρμπεκιου και αφήνεις σε μέτρια φωτιά για 10'.
  4. Προσθέτεις το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές νερό, ανακατεύεις και μόλις πήξει η σάλτσα, την κατεβάζεις από τη φωτιά.
  5. Περιχύνεις τα ψημένα παϊδάκια με τη σάλτσα και σερβίρεις.
  6. Τρως σαν να μην υπάρχει αύριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα