Παϊδάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπίρας, ένα μικρό έπος

Μία καταπληκτική όσο και εναλλακτική συνταγή για κάθε επίδοξο ύψιστο ψήστη.

Το ψητό κοτόπουλο είναι γνωστό πως μπορεί να υποστηρίξει πολλές, διαφορετικές και ενίοτε αρκετά έξυπνες παραλλαγές, κάτι που μεταφράζεται σε ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά. Ένα από τα πιο υποτιμημένα μέρη του είναι τα παϊδάκια, που όμως αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να μετατρέψουν κάθε μπάρμπεκιου σε αυθεντικό τσιμπούσι. Πάρε μία ιδέα, με την παρακάτω συνταγή. 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε παϊδάκια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 125 ml μπίρα
  • 250 ml ζωμό κρέατος
  • 125 γρ. έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αλείφεις με ελαιόλαδο τα παϊδάκια του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνεις.
  2. Τα ψήνεις στη σχάρα.
  3. Για τη σάλτσα, σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέτεις την μπίρα, τον ζωμό κρέατος και τη σάλτσα μπάρμπεκιου και αφήνεις σε μέτρια φωτιά για 10'.
  4. Προσθέτεις το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές νερό, ανακατεύεις και μόλις πήξει η σάλτσα, την κατεβάζεις από τη φωτιά.
  5. Περιχύνεις τα ψημένα παϊδάκια με τη σάλτσα και σερβίρεις.
  6. Τρως σαν να μην υπάρχει αύριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή

Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.