Η συνταγή για την αυθεντική ισπανική ομελέτα
Η απόλυτη tortilla de patatas, βήμα-βήμα.
Η συγκεκριμένη ομελέτα εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το αγαπημένο φαγητό των Ισπανών. Σερβίρεται κρύα, είναι εύκολη στην παρασκευή της και μπορεί να υποστηρίξει πολλές διαφορετικές προσθήκες υλικών.
Η πρώτη ιστορική αναφορά για την τορτίγια βρίσκεται πίσω στο 1817 σε ένα παλιό έγγραφο από τη βάσκικη περιοχή της Ναβάρρα. Σε αυτό αναλύονταν οι διαφορετικές συνθήκες των κατοίκων της πρωτεύουσας της ευρύτερης περιοχής Παμπλόνα συγκριτικά με εκείνους της υπαίθρου, στο νοτιότερο μέρος της Ναβάρρα. Μεταξύ άλλων υπήρχε και η πρώτη συνταγή τορτίγιας που κατεγράφη ποτέ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας