Η πιο απλή και νόστιμη φοκάτσια

Παίζει ως antipasto, ορεκτικό, ψωμί, σνακ ή ακόμη και ολόκληρο γεύμα.

Το δημοφιλές επίπεδο ιταλικό ψωμί έχει τις ρίζες του πίσω στην αρχαία Ρώμη, όταν το panis focacius ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα εδέσματα του είδους του. Οι αιώνες πέρασα, οι συνταγές εξελίχθηκαν αλλά η φοκάτσια είναι ακόμη εδώ, πιο νόστιμη από ποτέ. Πολύ συχνά, αρκούν ελάχιστα υλικά για το πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας