Μάλλον η πιο νόστιμη συνταγή για λαχματζούν
Η "πίτσα της Ανατολής" είναι μία επιλογή που συνδυάζει την παράδοση με το comfort food.
Το όνομά του μεταφράζεται ως "κρέας με ζύμη" και αποτελεί μία από τις πιο comfort επιλογές για τις κουζίνες της Μέσης Ανατολής. Το λαχματζούν τυγχάνει να είναι γνωστό ακόμη ως Αρμενική, Τουρκική, Λιβανέζικη ή Συριακή πίτσα, και αποτελείται συνήθως από λεπτή ζύμη με κιμά μαζί με μερικά ακόμη συστατικά που ποικίλουν αναλόγως συνταγής και, ασφαλώς, με μπόλικα μπαχαρικά και μυρωδικά.
Η ιστορία του φτάνει πίσω στο Μεσαίωνα και πηγές αναφέρουν πως ήταν ένα φαγητό που προτιμούσαν οι Άραβες σεΐχηδες στην έρημο, εκεί που δεν μπορούσαν να έχουν φρέσκα τρόφιμα μαζί τους.
Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας