Μάλλον η πιο νόστιμη συνταγή για λαχματζούν

Η "πίτσα της Ανατολής" είναι μία επιλογή που συνδυάζει την παράδοση με το comfort food.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Οκτωβρίου 2020

Το όνομά του μεταφράζεται ως "κρέας με ζύμη" και αποτελεί μία από τις πιο comfort επιλογές για τις κουζίνες της Μέσης Ανατολής. Το λαχματζούν τυγχάνει να είναι γνωστό ακόμη ως Αρμενική, Τουρκική, Λιβανέζικη ή Συριακή πίτσα, και αποτελείται συνήθως από λεπτή ζύμη με κιμά μαζί με μερικά ακόμη συστατικά που ποικίλουν αναλόγως συνταγής και, ασφαλώς, με μπόλικα μπαχαρικά και μυρωδικά. 

Η ιστορία του φτάνει πίσω στο Μεσαίωνα και πηγές αναφέρουν πως ήταν ένα φαγητό που προτιμούσαν οι Άραβες σεΐχηδες στην έρημο, εκεί που δεν μπορούσαν να έχουν φρέσκα τρόφιμα μαζί τους. 

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Συνταγές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Pasta alla Norma, όπως θα την έτρωγες στη Σικελία

Τα τέλεια σπαγγέτι με μελιτζάνα, με αφορμή τη σημερινή World Pasta Day.

Η Καραϊβική σε κέικ

Μία φανταστική συνταγή για κέικ με ρούμι και ανανά, με τροπική γεύση και essence.