
My Greek Vegan Food: 65 πράσινες, ελληνικές συνταγές
Η πράσινη πλευρά της ελληνικής κουζίνας.

Το My Greek Vegan Food περιέχει 65 αγαπημένες συνταγές που λαχταρά ο καθένας να μαγειρέψει στην καθημερινότητά του, εύκολα και απλά με οδηγίες βήμα-βήμα για σίγουρη επιτυχία. Συνταγές με αγνά και οικονομικά υλικά που προέρχονται από τον τόπο μας και που μπορεί κανείς να βρει παντού. Πεντανόστιμα λαδερά, αφράτες πίτες, δυναμωτικά όσπρια, υγιεινές σαλάτες, λαχταριστά ορεκτικά, σπιτικές ζύμες, αρωματικά αλείμματα, "διάσημα" ελληνικά πιάτα στη vegan εκδοχή τους και παραδοσιακά γλυκά συνθέτουν αυτό το εύχρηστο και μοντέρνο "πράσινο" ανθολόγιο της ελληνικής κουζίνας.

Το My Greek Vegan Food συστήνει τη μαγειρική όπως την ονειρευόμαστε όλοι, λιτή, κατανοητή, πρωτότυπη, νόστιμη, τη μαγειρική που είναι ευεργετική για την ψυχή, το μυαλό και το σώμα. Δεν απευθύνεται μόνο στους vegan, αλλά και σε όσους θέλουν να εντάξουν μια πιο υγιεινή και eco-friendly μαγειρική στη ζωή τους, να αποκτήσουν ένα πιο θρεπτικό και ισορροπημένο καθημερινό διατροφολόγιο χωρίς να στερηθούν τίποτα σε γεύση και αρώματα.
Ποτέ πριν η κουζίνα του ήλιου δεν ήταν τόσο εύκολο να γίνει "η δική σου κουζίνα".
Λίγα λόγια για τις συγγραφείς

Η Ιωάννα Παυλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή της είναι από τη Μυτιλήνη, όπου περνούσε ως παιδί όλα της τα καλοκαίρια. Έχει μια μακροχρόνια διαδρομή στον τομέα του marketing στον χώρο των εκδόσεων. Αγαπά τη θάλασσα, τα ταξίδια και το καλό φαγητό. Το πάθος της είναι να κάνει πραγματικότητα μικρές ιδέες, όπως την πετυχημένη ξενόγλωσση μαγειρική σειρά βιβλίων "My Greek". Το 1ο βιβλίο της σειράς είναι το Μy Greek Taverna που κυκλοφόρησε το 2018, έχει γίνει best-seller και είναι διαθέσιμο στα αγγλικά και στα γαλλικά.
Instagram @fishpavlaki
Η Εύα Μονοχάρη γεννήθηκε στον Ορχομενό της Βοιωτίας. Ξεκίνησε να μαγειρεύει πριν ακόμη πάει δημοτικό, ενώ αγαπημένη της ενασχόληση ήταν το ξεφύλλισμα βιβλίων μαγειρικής. Σπούδασε παιδαγωγικά αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να μαγειρεύει. Το 2007 δημιούργησε το funkycook.gr και σήμερα είναι μία από τις πλέον γνωστές Ελληνίδες food bloggers. Από το 2017 έχει τη δική της στήλη, "Κάθε μέρα", στο γαστρονομικό περιοδικό Olive. Το πάθος της είναι οι ελληνικές παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου.
Instagram @funkycookgr
Αναζητήστε το My Greek Vegan Food από τις εκδόσεις Πεδίο στα Public, σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, σε όλα τα online βιβλιοπωλεία και στο site e-pediobooks.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα