Ριζότο σε 4 έξοχες συνταγές

Άψογα μαγειρεμένο ρύζι και απολαυστική κρεμώδης υφή, ακριβώς όπως σε ένα καλό εστιατόριο.

Γράφει: Tasty-guide.gr 08 Φεβρουαρίου 2021

Αν μπορούμε να πούμε κάτι για το ριζότο, αυτό είναι πως σίγουρα είναι ένα πιάτο χωρίς σύνορα, που μπορεί να σταθεί πια σε οποιαδήποτε κουζίνα και περίσταση, προσπερνώντας την ιταλική του καταγωγή. Όταν δε, είναι καλοφτιαγμένο, εύκολα χαρακτηρίζεται ως μία value for money γκουρμέ επιλογή. Πώς όμως φτιάχνεις το τέλειο ριζότο στο σπίτι, που να θυμίζει εκείνο των εστιατορίων; Φυσικά ακολουθώντας τα σωστά βήματα και συμβουλές. Αρκεί να μη ξεφύγεις από ένα συγκεκριμένων πεδίο ορίων, να σεβαστείς κάποιες βασικές απαρχές και να δώσεις προσοχή στις λεπτομέρειες. 

Τo Tasty-guide.gr σου δίνει 4 διαφορετικές ιδέες εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Noma μόλις έγινε τριάστερο

Τρία αστέρια Michelin για το σπουδαίο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, για πρώτη φορά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τη γνώμη τους για την πορεία της υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη σάλτσα XO

Πρωτοφτιάχτηκε στο Χονγκ Κονγκ των 80s και θεωρείται η πιο upcoming sauce του γευστικού κόσμου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας