Ριζότο σε 4 έξοχες συνταγές

Άψογα μαγειρεμένο ρύζι και απολαυστική κρεμώδης υφή, ακριβώς όπως σε ένα καλό εστιατόριο.

Esquire Team
Γράφει: Tasty-guide.gr 08 Φεβρουαρίου 2021

Αν μπορούμε να πούμε κάτι για το ριζότο, αυτό είναι πως σίγουρα είναι ένα πιάτο χωρίς σύνορα, που μπορεί να σταθεί πια σε οποιαδήποτε κουζίνα και περίσταση, προσπερνώντας την ιταλική του καταγωγή. Όταν δε, είναι καλοφτιαγμένο, εύκολα χαρακτηρίζεται ως μία value for money γκουρμέ επιλογή. Πώς όμως φτιάχνεις το τέλειο ριζότο στο σπίτι, που να θυμίζει εκείνο των εστιατορίων; Φυσικά ακολουθώντας τα σωστά βήματα και συμβουλές. Αρκεί να μη ξεφύγεις από ένα συγκεκριμένων πεδίο ορίων, να σεβαστείς κάποιες βασικές απαρχές και να δώσεις προσοχή στις λεπτομέρειες. 

Τo Tasty-guide.gr σου δίνει 4 διαφορετικές ιδέες εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα