Ντάκος, η καλοκαιρινή αμβροσία

Τρεις νόστιμες και light παραλλαγές στη best seller σαλάτα του καλοκαιριού.

Γράφει: Esquire Editors 10 Αυγούστου 2021

Πώς τρώγεται ο ντάκος; Σ' αυτές τις ενδιαφέρουσες και πολύ νόστιμες συνταγές με ντάκο, θα συνδυάσεις το κρητικό παξιμάδι με υλικά της Μεσογείου, όπως ντομάτα, φρέσκα τυριά και φυσικά ελαιόλαδο.  Γίνονται πανεύκολα, είναι πολύ υγιεινές και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν οπτικά και θα καταπλήξουν γευστικά όποιον τις δοκιμάσει!

3 μεσογειακές συνταγές ιδανικές για το καλοκαιρινό γεύμα

1. Με μυζήθρα

Ράντισε τα παξιμάδια με λίγο ελαιόλαδο και ρίξε τριμμένο δυόσμο. Ψιλόκοψε ντοματάκια καθώς και μία καυτερή πιπερίτσα (αν σου αρέσουν τα πικάντικα) και άπλωσέ τα πάνω τους. Από πάνω άπλωσε 2 κουταλάκια του γλυκού κρητική μυζήθρα και πασπάλισε με λίγο μαύρο πιπέρι. Σερβίρισε με πάστα ελιάς ή ελιές της αρεσκείας σου και λίγη κάπαρη.

2. Με λαχανικά

Ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο. Κόψε σε ροδέλες μία μελιτζάνα, σε φέτες μία κόκκινη και μία κίτρινη πιπεριά και ψησ’ τα στο γκριλ. Άλειψε τα παξιμάδια με κατίκι Δομοκού, τοποθέτησε από πάνω μία ροδέλα μελιτζάνας, μία φέτα πιπεριάς, κόκκινης και κίτρινης. Ρίξε λίγη κάπαρη, πρόσθεσε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρισε.

3. Με μοτσαρέλα

Ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο. Βάλε ένα κομμάτι μοτσαρέλας, λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά ή ένα μικρό κομματάκι λιαστή ντομάτα. Τοποθέτησέ τα για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει το τυρί. Όταν είναι έτοιμα, ρίξε λίγο δυόσμο, πράσινο πιπέρι σε κόκκους και σερβίρισε αμέσως.

Από: Shape.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.