Ντάκος, η καλοκαιρινή αμβροσία

Τρεις νόστιμες και light παραλλαγές στη best seller σαλάτα του καλοκαιριού.

Γράφει: Esquire Editors 10 Αυγούστου 2021

Πώς τρώγεται ο ντάκος; Σ' αυτές τις ενδιαφέρουσες και πολύ νόστιμες συνταγές με ντάκο, θα συνδυάσεις το κρητικό παξιμάδι με υλικά της Μεσογείου, όπως ντομάτα, φρέσκα τυριά και φυσικά ελαιόλαδο.  Γίνονται πανεύκολα, είναι πολύ υγιεινές και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν οπτικά και θα καταπλήξουν γευστικά όποιον τις δοκιμάσει!

3 μεσογειακές συνταγές ιδανικές για το καλοκαιρινό γεύμα

1. Με μυζήθρα

Ράντισε τα παξιμάδια με λίγο ελαιόλαδο και ρίξε τριμμένο δυόσμο. Ψιλόκοψε ντοματάκια καθώς και μία καυτερή πιπερίτσα (αν σου αρέσουν τα πικάντικα) και άπλωσέ τα πάνω τους. Από πάνω άπλωσε 2 κουταλάκια του γλυκού κρητική μυζήθρα και πασπάλισε με λίγο μαύρο πιπέρι. Σερβίρισε με πάστα ελιάς ή ελιές της αρεσκείας σου και λίγη κάπαρη.

2. Με λαχανικά

Ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο. Κόψε σε ροδέλες μία μελιτζάνα, σε φέτες μία κόκκινη και μία κίτρινη πιπεριά και ψησ’ τα στο γκριλ. Άλειψε τα παξιμάδια με κατίκι Δομοκού, τοποθέτησε από πάνω μία ροδέλα μελιτζάνας, μία φέτα πιπεριάς, κόκκινης και κίτρινης. Ρίξε λίγη κάπαρη, πρόσθεσε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρισε.

3. Με μοτσαρέλα

Ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο. Βάλε ένα κομμάτι μοτσαρέλας, λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά ή ένα μικρό κομματάκι λιαστή ντομάτα. Τοποθέτησέ τα για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει το τυρί. Όταν είναι έτοιμα, ρίξε λίγο δυόσμο, πράσινο πιπέρι σε κόκκους και σερβίρισε αμέσως.

Από: Shape.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας