Updated μελομακάρονα με παλαιωμένο τσίπουρο

Οι κουραμπιέδες μόλις έχασαν τη μάχη των φετινών Χριστουγέννων.

Γράφει: Tasty-guide.gr 30 Νοεμβρίου 2021

Η γιαγιά Βασιλική -της οικογένειας Σπυρόπουλου, που μετρά περισσότερες από 3 δεκαετίες στην παραγωγή ποιοτικών αποσταγμάτων- έφτιαχνε πολύ νόστιμα μελομακάρονα και χρησιμοποιούσε 'κονιάκ' στη συνταγή. Έτσι έλεγε τα brandy. Κάποια Χριστούγεννα ξεκίνησε να φτιάχνει τα μελομακάρονα και διαπίστωσε ότι δεν είχε μπράντι. Είχε όμως ένα μπουκάλι από τα πρώτα παλαιωμένα τσίπουρα που εμφιαλώθηκαν στην Εύβοια και έβαλε αυτό στα μελομακάρονα.

Το αποτέλεσμα άρεσε πολύ και στη γιαγιά αλλά και σε όλους όσοι τα δοκίμασαν και έτσι καθιερώθηκε η συνταγή με το παλαιωμένο τσίπουρο.

Συνταγή με τσίπουρο για τσίπουρο

Η αρχική συνταγή προσαρμόστηκε σε μικρότερες ποσότητες, γιατί η γιαγιά έφτιαχνε γλυκά για ένα λόχο. Το 'κονιάκ' αντικαταστάθηκε με το παλαιωμένο τσίπουρο.

Η συνέχεια και η συνταγή στο Tasty-guide.gr
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας