Updated μελομακάρονα με παλαιωμένο τσίπουρο

Οι κουραμπιέδες μόλις έχασαν τη μάχη των φετινών Χριστουγέννων.

Γράφει: Tasty-guide.gr 30 Νοεμβρίου 2021

Η γιαγιά Βασιλική -της οικογένειας Σπυρόπουλου, που μετρά περισσότερες από 3 δεκαετίες στην παραγωγή ποιοτικών αποσταγμάτων- έφτιαχνε πολύ νόστιμα μελομακάρονα και χρησιμοποιούσε 'κονιάκ' στη συνταγή. Έτσι έλεγε τα brandy. Κάποια Χριστούγεννα ξεκίνησε να φτιάχνει τα μελομακάρονα και διαπίστωσε ότι δεν είχε μπράντι. Είχε όμως ένα μπουκάλι από τα πρώτα παλαιωμένα τσίπουρα που εμφιαλώθηκαν στην Εύβοια και έβαλε αυτό στα μελομακάρονα.

Το αποτέλεσμα άρεσε πολύ και στη γιαγιά αλλά και σε όλους όσοι τα δοκίμασαν και έτσι καθιερώθηκε η συνταγή με το παλαιωμένο τσίπουρο.

Συνταγή με τσίπουρο για τσίπουρο

Η αρχική συνταγή προσαρμόστηκε σε μικρότερες ποσότητες, γιατί η γιαγιά έφτιαχνε γλυκά για ένα λόχο. Το 'κονιάκ' αντικαταστάθηκε με το παλαιωμένο τσίπουρο.

Η συνέχεια και η συνταγή στο Tasty-guide.gr
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τρεις σούπες για τα κρύα

Οι μόνες συνταγές που θα χρειαστείς σήμερα.

Γραφει Tasty-guide.gr

Όλα για το bao

Τα γεμιστά ατμιστά ψωμάκια με καταγωγή την Κίνα και η πορεία τους μέχρι την κατάκτηση του παγκόσμιου street food.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί όλοι λατρεύουν την Ιταλική Κουζίνα

Έκτορας Μποτρίνι, Πάνος Ιωαννίδης, Νίκος Δημητροκάλης, Μάγκυ Ταμπακάκη, Θοδωρής Παπανικολάου, Γιάννης Λιόκας, Βασίλης Τσατσάκης και Κυριάκος Λιοδάκης στα εξηγούν όμορφα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Cavaliere είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει κάτι να πει

Το κομψό spot στη Νέα Σμύρνη φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στην ευρύτερη περιοχή. Και όχι μόνο σε αυτή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας