Updated μελομακάρονα με παλαιωμένο τσίπουρο

Οι κουραμπιέδες μόλις έχασαν τη μάχη των φετινών Χριστουγέννων.

Γράφει: Tasty-guide.gr 30 Νοεμβρίου 2021

Η γιαγιά Βασιλική -της οικογένειας Σπυρόπουλου, που μετρά περισσότερες από 3 δεκαετίες στην παραγωγή ποιοτικών αποσταγμάτων- έφτιαχνε πολύ νόστιμα μελομακάρονα και χρησιμοποιούσε 'κονιάκ' στη συνταγή. Έτσι έλεγε τα brandy. Κάποια Χριστούγεννα ξεκίνησε να φτιάχνει τα μελομακάρονα και διαπίστωσε ότι δεν είχε μπράντι. Είχε όμως ένα μπουκάλι από τα πρώτα παλαιωμένα τσίπουρα που εμφιαλώθηκαν στην Εύβοια και έβαλε αυτό στα μελομακάρονα.

Το αποτέλεσμα άρεσε πολύ και στη γιαγιά αλλά και σε όλους όσοι τα δοκίμασαν και έτσι καθιερώθηκε η συνταγή με το παλαιωμένο τσίπουρο.

Συνταγή με τσίπουρο για τσίπουρο

Η αρχική συνταγή προσαρμόστηκε σε μικρότερες ποσότητες, γιατί η γιαγιά έφτιαχνε γλυκά για ένα λόχο. Το 'κονιάκ' αντικαταστάθηκε με το παλαιωμένο τσίπουρο.

Η συνέχεια και η συνταγή στο Tasty-guide.gr
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τους τελικούς της Basket League. Αλλά όχι μόνο γι' αυτούς.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Οι μεγάλοι νικητές

Μία βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.