
Έτσι θα φτιάξεις μαρμελάδα μπέικον με bourbon
Δε γίνεται να λείπει από το γιορτινό τραπέζι.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσεις το θεϊκό δώρο που ονομάζεται μπέικον. Ένα εκ των φανταστικότερων, είναι να το συνδυάσεις με bourbon, σε ένα από τα πιο επικά food combos όλων των εποχών.
Κι αν νομίζεις ότι όλο αυτό δε γίνεται καλύτερο, τότε έχε κατά νου τις πρώτες λέξεις του τίτλου για να αντιληφθείς για τι ακριβώς μιλάμε.

Μπορεί εκ πρώτης ανάγνωσης να μοιάζει κάτι δύσκολο και περίπλοκο αλλά στην ουσία χρειάζονται λίγα υλικά. Η εκτέλεση της συνταγής δε, δεν απαιτεί ικανότητες σεφ με αστέρι Michelin. Οπότε, μπορείς να ξεκινήσεις να τη φτιάχνεις άμεσα για να προλάβεις και την Τσικνοπέμπτη.
Υλικά
- 350 γρ. μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεζούρα bourbon (ιδανικά Maker's Mark)
- 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζεις το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό (5-7 λεπτά).
- Προσθέτεις το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και συνεχίζεις για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
- Στη συνέχεια βάζεις το bourbon και τη ζάχαρη και ανακατεύεις.
- Ανεβάζεις την ένταση της φωτιάς και ρίχνεις στο μείγμα ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο. Ανακατεύεις και το αφήνεις στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το υγρό.
- Προσθέτεις ένα ακόμη φλιτζάνι με ζωμό κοτόπουλου και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
- Όταν αποκτήσει σύσταση που θυμίζει μαρμελάδα, ρίχνεις και το υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου.
- Τοποθετείς όλο το μείγμα στο μπλέντερ και το ανακατεύεις μέχρι να γίνει λείο.
- Το βάζεις ξανά σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά. Μόλις το βγάλεις, το ανακατεύεις με το βούτυρο.
Tip: Εκτός από τα προφανή, δηλαδή να χρησιμοποιήσεις την μαρμελάδα μπέικον σε ψωμί ή σαν γαρνιτούρα για τηγανητές πατάτες, είναι μία τέλεια σάλτσα για οποιαδήποτε μπριζόλα. Άλλωστε δύσκολα θα βρεις κάτι που να πλαισιώνει ιδανικότερα ένα medium rare rib-eye.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα