
Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια pancakes
Ελάχιστα υλικά, εύκολη προετοιμασία, απίθανο αποτέλεσμα. Aκριβώς όπως στις ΗΠΑ

Βούτυρο, γάλα, αυγά, αλεύρι και φαντασία. Αυτά αρκούν για να φτιάξει κάποιος ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σνακ της αμερικανικής κουζίνας, που συνήθως σερβίρεται σε οποιοδήποτε πρωινό ή brunch σέβεται τον εαυτό του. Τα pancakes θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η επιτομή της απλότητας -για κάποιους και η επιτομή των περιττών θερμίδων- και η προσπάθεια παρασκευής τους δεν απαιτεί κάποια εξειδικευμένη μαγειρική γνώση.
Τα υλικά
Γάλα, αλεύρι, βούτυρο, αυγά, baking powder και -προαιρετικά- βανίλια σε σκόνη. Τα αυθεντικά pancakes δεν χρειάζονται μαγιά ωστόσο αυτό κρύβει κινδύνους και πολύ συχνά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θυμίζει κάτι σαν κρέπα. Αν δεις ότι οδηγείσαι προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγη baking soda.
Η προετοιμασία
Λιώνεις το βούτυρο και το αφήνεις να κρυώσει, έπειτα διαχωρίζεις το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού. Χτυπάς το πρώτο και ανακατεύεις το δεύτερο με το βούτυρο και το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αναμιγνύεις τη ζύμη με το αλεύρι και προσθέτεις το ασπράδι, εξακολουθώντας να ανακατεύεις. Η τελική ζύμη είναι έτοιμη.

Το μαγείρεμα
Ξεκινάς ζεσταίνοντας ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτριας έντασης φωτιά. Το περνάς με λίγο βούτυρο και ρίχνεις τη ζύμη ώστε να φτιάξεις ένα-ένα τα pancakes. Να έχεις πάντοτε κατά νου πως αρκούν 2-3 κουταλιές της σούπας για να φτιαχτεί ένα pancake. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες φυσαλίδες στο μείγμα θα καταλάβεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο - με το πίσω μέρος του κουταλιού ουσιαστικά μπορείς να σχηματίσεις το pancake. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα γυρίζεις το μείγμα και μαγειρεύεις για κάτι περισσότερο από ένα λεπτό και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για όση ποσότητα επιθυμείς.
Τα toppings
Το τελευταίο βήμα στο δρόμο για την απόλαυση σχετίζεται ασφαλώς για εκείνα τα υλικά που θα προστεθούν στη μαγειρεμένη ζύμη. Η παραδοσιακή εκδοχή επιτάσσει αυστηρά και μόνο τη χρήση maple syrup και αυτή είναι που σου προτείνουμε κι εμείς. Εναλλακτικά, υπάρχουν ασφαλώς οι πραλίνες, η κρέμα, τα φρούτα, το μέλι και οι μαρμελάδες. Για τους μερακλήδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και μπέικον και για τους ακόμη πιο μερακλήδες μαρμελάδα μπέικον.
Enjoy.
Διάβασε ακόμη τι ακριβώς είναι το umami, η περίφημη 5η γεύση, ποιο είναι το ακριβότερο (και πιο σπάνιο) τυρί του κόσμου και πώς θα φτιάξεις gourmet burger στο σπίτι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα