Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια pancakes
Ελάχιστα υλικά, εύκολη προετοιμασία, απίθανο αποτέλεσμα. Aκριβώς όπως στις ΗΠΑ
Βούτυρο, γάλα, αυγά, αλεύρι και φαντασία. Αυτά αρκούν για να φτιάξει κάποιος ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σνακ της αμερικανικής κουζίνας, που συνήθως σερβίρεται σε οποιοδήποτε πρωινό ή brunch σέβεται τον εαυτό του. Τα pancakes θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η επιτομή της απλότητας -για κάποιους και η επιτομή των περιττών θερμίδων- και η προσπάθεια παρασκευής τους δεν απαιτεί κάποια εξειδικευμένη μαγειρική γνώση.
Τα υλικά
Γάλα, αλεύρι, βούτυρο, αυγά, baking powder και -προαιρετικά- βανίλια σε σκόνη. Τα αυθεντικά pancakes δεν χρειάζονται μαγιά ωστόσο αυτό κρύβει κινδύνους και πολύ συχνά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θυμίζει κάτι σαν κρέπα. Αν δεις ότι οδηγείσαι προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγη baking soda.
Η προετοιμασία
Λιώνεις το βούτυρο και το αφήνεις να κρυώσει, έπειτα διαχωρίζεις το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού. Χτυπάς το πρώτο και ανακατεύεις το δεύτερο με το βούτυρο και το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αναμιγνύεις τη ζύμη με το αλεύρι και προσθέτεις το ασπράδι, εξακολουθώντας να ανακατεύεις. Η τελική ζύμη είναι έτοιμη.

Το μαγείρεμα
Ξεκινάς ζεσταίνοντας ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτριας έντασης φωτιά. Το περνάς με λίγο βούτυρο και ρίχνεις τη ζύμη ώστε να φτιάξεις ένα-ένα τα pancakes. Να έχεις πάντοτε κατά νου πως αρκούν 2-3 κουταλιές της σούπας για να φτιαχτεί ένα pancake. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες φυσαλίδες στο μείγμα θα καταλάβεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο - με το πίσω μέρος του κουταλιού ουσιαστικά μπορείς να σχηματίσεις το pancake. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα γυρίζεις το μείγμα και μαγειρεύεις για κάτι περισσότερο από ένα λεπτό και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για όση ποσότητα επιθυμείς.
Τα toppings
Το τελευταίο βήμα στο δρόμο για την απόλαυση σχετίζεται ασφαλώς για εκείνα τα υλικά που θα προστεθούν στη μαγειρεμένη ζύμη. Η παραδοσιακή εκδοχή επιτάσσει αυστηρά και μόνο τη χρήση maple syrup και αυτή είναι που σου προτείνουμε κι εμείς. Εναλλακτικά, υπάρχουν ασφαλώς οι πραλίνες, η κρέμα, τα φρούτα, το μέλι και οι μαρμελάδες. Για τους μερακλήδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και μπέικον και για τους ακόμη πιο μερακλήδες μαρμελάδα μπέικον.
Enjoy.
Διάβασε ακόμη τι ακριβώς είναι το umami, η περίφημη 5η γεύση, ποιο είναι το ακριβότερο (και πιο σπάνιο) τυρί του κόσμου και πώς θα φτιάξεις gourmet burger στο σπίτι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα