Elizabeth Olsen, η επόμενη μεγάλη σταρ

Κάποια πράγματα που δεν γνώριζες για την πρωταγωνίστρια του εξαιρετικού WandaVision.

Esquire Team
Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 29 Ιανουαρίου 2021

Το WandaVision (Elizabeth Olsen, Paul Bettany) έχει κάνει εδώ και μερικές ημέρες πρεμιέρα στο Disney+, φέρνοντας το σύμπαν της Marvel στη μικρή οθόνη με πολύ διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα όσα είχαμε δει ως τώρα στις παραγωγές του Netflix (Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders, The Punisher κ.α.). Παράλληλα, δείχνει μία στροφή της αμερικανικής εταιρείας σε ένα διαφορετικό concept - κοντά και παράλληλα μακριά από το ήδη διαμορφωμένο MCU

Τα πρώτα επεισόδια έχουν γνωρίσει θερμής υποδοχής από κοινό και κριτικούς. Στη σειρά πρωταγωνιστούν ασφαλώς ο Paul Bettany στο ρόλο του Vision και η Elizabeth Olsen ως Wanda Maximoff aka Scarlet Witch. Θα επικεντρωθούμε στην τελευταία, καθώς η 31χρονη Καλιφορνέζα ηθοποιός δείχνει να διανύει μία εξαιρετικά καλή περίοδο στην καριέρα της. Ακολουθούν  πράγματα που πιθανότατα δεν γνώριζες για τη γοητευτική όσο και ταλαντούχα Elizabeth Olsen.

Η βιογραφία

Γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1989, στο Sherman Oaks της Καλιφόρνια. Οι γονείς της είναι ο real estate developer David Olsen και μητέρα της η Jarnette Olsen. Μεταξύ άλλων έχει και νορβηγική καταγωγή, όπως άλλωστε μαρτυρά και το επώνυμό της. Από την ηλικία των 5 ετών έκανε μαθήματα υποκριτικής και τραγουδιού. Το 2009 πέρασε μερικούς μήνες στη Μόσχα, για να κάνει κάποια μαθήματα στο Moscow Art Theatre, μέσω ενός προγράμματος για φοιτητές.

Οι διάσημες αδερφές

Elizabeth Olsen, η επόμενη μεγάλη σταρGetty Images

Είναι η μικρότερη αδερφή της Mary-Kate και της Ashley Olsen, των δίδυμων baby stars της δεκαετίας του 90, που δεν ακολούθησαν ωστόσο την πορεία που φαινόταν να διαγράφεται γι' αυτές τότε, απασχολώντας περισσότερο με την προσωπική τους ζωή παρά με τη δουλειά τους τα media. H Elizabeth είναι αρκετά δεμένη με αυτές. Η οικογένεια Olsen βέβαια είναι αρκετά μεγάλη, καθώς εκτός από τις 3 προαναφερθείσες υπάρχουν ακόμη 2 μεγαλύτεροι αδερφοί, οι Trent και James, καθώς και τα half-brothers, Taylor και Jake, από τον δεύτερο γάμου του πατέρα τους.

Η παραλίγο Anastasia Steele

Η Elizabeth Olsen ήταν μία από τις υποψήφιες ηθοποιούς για το ρόλο της Anastasia Steele, στην κινηματογραφική προσαρμογή του Fifty Shades of Grey. Μάλιστα, φέρεται να απέρριψε η ίδια το ρόλο, παρότι ήταν fan των βιβλίων της E. L. James.

Μία όχι και τόσο social star

ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΟΛΣΕΝ 1Getty Images

Εν αντιθέσει με πολλούς συναδέλφους της, δεν είναι ακριβώς κολλημένη με τα social media. Προσφάτως, ο λογαριασμός της στο Instagram απενεργοποιήθηκε, χωρίς να διευκρινίζεται αν το έκανε η ίδια.

Η φιλμογραφία

Η πρώτη της σημαντική δουλειά ήταν το 2011, με το Martha Marcy May Marlene. Εκείνο που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό ήταν το remake του Oldboy, το 2013, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει ακόμη μεταξύ άλλων στα Godzilla, Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Infinity War και Endgame.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου