Η Frances Bean Cobain έχει κάτι από το σκοτάδι του πατέρα της

Η κόρη του Kurt Cobain είναι εικαστικός, μοντέλο, μουσικός και 30 χρονών ακριβώς.

Η Frances Bean Cobain που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 18 Αυγούστου του 1992, στο Λος Άντζελες, εν μέσω σκανδάλων για το αν τελικά η μητέρα της, η θεά και θεόμουρλη Courtney Love, συνέχιζε ή όχι να βαράει ηρωίνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, είναι το κορίτσι που όλοι αναζητούν στο Google με τον όρο "η κόρη του Kurt Cobain".

Η Frances Bean Cobain έχει κάτι από το σκοτάδι του πατέρα της Getty Images
Το 2018 σε event για το λανσάρισμα της σειράς Moschino x H&M.

Το κορίτσι-τραύμα

Λίγο μετά τη γέννησή της η πρόνοια αφαίρεσε για ένα διάστημα από τους διάσημους γονείς της το δικαίωμα της κηδεμονίας της. Η ίδια, όπως της έχουν πει, είδε για τελευταία φορά τον πατέρα της σε ένα κέντρο απεξάρτησης στην Καλιφόρνια, μία εβδομάδα πριν εκείνος αυτοκτονήσει. Εκείνη, που δεν είχε κλείσει καν τα δύο της χρόνια, δεν τον θυμάται. Δεν έχει καμία ανάμνηση μαζί του.

BABY FRANCIS BEAN COBAIN WITH COURTNEY LOVE AND KURT COBAIN Getty Images
Η Courtney Love με την εορτάζουσα σήμερα κόρη της και τον Kurt Cobain.

Νονοί της είναι ο Michael Stipe των R.E.M. και η Drew Barrymore. Ως παιδί και έφηβη μεγάλωσε με τη μητέρα, τις θείες της και τη μητέρα του πατέρα της. Κι αυτό κυρίως γιατί η Courtney Love έχασε ξανά από το 2002 έως το 2005 την κηδεμονία της κόρης της για λόγους που συνδέονται με τη χρήση ψυχότροπων ουσιών, ενώ για ένα διάστημα λίγο πριν η Frances κλείσει τα 18 τής απαγορεύτηκε κάθε επαφή μαζί της.

COURTNEY LOVE & FRANCIS BEAN COBAIN Getty Images
Κατά μάνα κατά κόρη.

Αυτό το ξεχωριστό κορίτσι, λοιπόν, με το μάλλον προβληματικό background, φοίτησε σε καλλιτεχνικό σχολείο και ξεκίνησε το μόντελινγκ σε ηλικία 14 ετών, ποζάροντας για το Elle με το κάρντιγκαν και τις πιτζάμες που φορούσε ο πατέρας της την ημέρα του γάμου του. Στα 16 της, φωτογραφήθηκε ως Evita Perón για το Harper's Bazaar.

Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα από τον χώρο της μόδας, κάποια στιγμή έγινε και το κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνια του οίκου Marc Jacobs. Από το 2010, χωρίς να πάψει να εργάζεται ως μανεκέν (παρά το γεγονός ότι μετά βίας αγγίζει το 1,60) ή να ανεβάζει στο YouTube δικά της τραγούδια και διασκευές, άρχισε να εκθέτει και τις εικαστικές αναζητήσεις της σε διάφορες γκαλερί.

Η περίεργη σχέση με τη μητέρα της

Έπειτα από τσεκάρισμα (τόσο χαμηλά πέσαμε σε επίπεδο κατιναριού), διαπιστώσαμε ότι μάνα και κόρη δεν ακολουθούνται μεταξύ τους στο Instagram, γεγονός που μας εξέπληξε καθώς στο παρελθόν έχουν κάνει αρκετές κοινές εμφανίσεις σε διάφορα events και fashion shows, από αυτά που τους αρέσει να παρευρίσκονται.

COURTNEY LOVE & FRANCIS BEAN COBAIN Getty Images
Μάνα και κόρη κατά τη διάρκεια μίας Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Αυτό βέβαια δεν νομίζουμε να έχει κάποια σχέση με το γεγονός ότι εδώ και 11 χρόνια, από την ενηλικίωσή της δηλαδή, η Frances, που κληρονόμησε το 37% της περιουσίας του πατέρα της, διαχειρίζεται τα δικαιώματα του ονόματος του Kurt Cobain, δικαίωμα που μέχρι τότε ανήκε στη μητέρα της.

> Διάβασε ακόμα: Στις ντισκοτέκ με τις Γαλλίδες pop stars των 80s

Είναι κι αυτή ούφο, σαν τους γονείς της

Το "διαστημικό" όνομά της στο Instagram, στο οποίο μετράει 1,4 εκατομμύρια ακολούθους παρά τις μόλις 46 και ελαφρώς μπιζάρ δημοσιεύσεις της -μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για καλλιτέχνιδα- είναι @thespacewitch. Όσον αφορά την περιγραφή κάτω από το όνομά της; Διαβάζουμε ότι πρόκειται για ένα "κατάστημα πώλησης ενυδρείων και ψαριών".  

Αν και της αρέσουν τόσο η μουσική όσο και οι μουσικοί -παντρεύτηκε το 2014 τον Isaiah Silva των Eeries από τον οποίο χώρισε το 2016 και στη συνέχεια ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η Courtney Love έστειλε μπράβους για να τον δολοφονήσουν- δεν είναι fan της grunge. Οι δικές της μουσικές ανησυχίες είναι πιο folk και ήσυχες από αυτές των γονιών της.

> Διάβασε ακόμα: O φάκελος του FBI για το θάνατο του Kurt Cobain μίλησε

Χρόνια της πολλά, λοιπόν. Να τη χαίρεται η μανούλα της που για χρόνια πίστευε ότι κάποια στιγμή θα την καμάρωνε αμαζόνα, καθώς ως παιδί είχε πραγματικό ταλέντο στην ιππασία και είχε κερδίσει πολλά μετάλλια σε αγώνες. Της την έσκασε η Frances. Σαν άγριο άλογο με κάτι σκοτεινό στο βλέμμα του.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου