Είναι η Stormy Daniels, η Monica Lewinsky του Donald Trump;

Όσα δεν ξέρεις για την πορνοστάρ που θέτει σε κίνδυνο την πορεία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ προς τις επόμενες αμερικανικές εκλογές.

O Donald Trump κέρδισε άλλη μια "πρωτιά" στον δρόμο για την υποψηφιότητα για την Προεδρία των Ρεπουμπλικανών, καθώς έγινε ο πρώτος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες. "Πέτρα του σκανδάλου" είναι η πορνοστάρ Stormy Daniels, την οποία ο Trump γνωρίζει από το μακρινό 2006. H εν λόγω υπόθεση αφορά τον χρηματισμό της Daniels έναντι 130.000 δολαρίων προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή της λίγο καιρό πριν από την εκλογική νίκη του Trump το 2016.

Ο Donald Trump, όπως και σε κάθε άλλο σκάνδαλο που προηγήθηκε, προσπαθεί να αντιστρέψει τις κατηγορίες υπέρ του, προκειμένου να εμφανιστεί ο ίδιος ως αντισυστημικός, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αυτήν την φορά. 

Ποια είναι η Stormy Daniels

Το πραγματικό όνομα της Stormy Daniels είναι Stephanie Gregory Clifford και η ίδια είναι επιτυχημένη ηθοποιός ταινιών για ενήλικες και πρώην στρίπερ. Στα 44 της έχει παντρευτεί 4 φορές και ο τελευταίος της γάμος ήταν εκείνος με τον επίσης πρωταγωνιστή ερωτικών ταινιών Barrett Blade.

Μετά το διαζύγιο των γονιών της, η Daniels μεγάλωσε με τη μητέρα της στην Λουιζιάνα. Έπιασε από μικρή δουλειά σε στριπτιτζάδικα προκειμένου να μπορεί να συντηρήσει η ίδια τον εαυτό της. Όπως θα αποκάλυπτε αργότερα, στη βιογραφία της το 2018, παραμελήθηκε από την οικογένειά της και κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε ηλικία εννέα ετών από έναν μεγαλύτερο άνδρα.

Το 2009 ανακοίνωσε τα σχέδιά της να διεκδικήσει την έδρα της Γερουσίας της Λουιζιάνα στις εκλογές του 2010 για τη Γερουσία των ΗΠΑ.

Με τον Donald Trump γνωρίστηκε τρία χρόνια νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού τουρνουά γκολφ και "μπορεί να ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό σεξ που έκανε ποτέ", όπως εκμυστηρεύθηκε στο ίδιο βιβλίο που φέρει τον τίτλο Full Disclosure.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Το 2016, όταν ο Trump ήταν υποψήφιος για την προεδρία των Ρεπουμπλικανών, η National Enquirer, μια σκανδαλοθηρική εφημερίδα που ανήκει σε σύμμαχό του, ανακάλυψε ότι η Daniels αναζητούσε πλειοδότες για την δυνητικά πολιτικά επιζήμια ιστορία της σχετικά με τη σχέση της με τον Trump. Η σκανδαλοθηρική εφημερίδα την έφερε σε επαφή με τον Michael Cohen, τον προσωπικό δικηγόρο του Trump με το παρατσούκλι The Pitbull.

Ο Cohen, ο οποίος στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του Trump, έχει παραδεχτεί ότι κανόνισε την καταβολή 130.000 δολαρίων "μαύρου χρήματος" στην Daniels σε αντάλλαγμα για τη σιωπή της. Η Daniels και ο Trump -με τα αντίστοιχα ψευδώνυμα Peggy Peterson και David Dennison- προέβησαν σε συμφωνία που ετοίμασε ο Cohen και η οποία αποκαλύφθηκε από τις δικαστικές καταθέσεις. Η πληρωμή ήρθε στο φως από την εφημερίδα Wall Street Journal τον Ιανουάριο του 2018 και αποτελεί τη βάση για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο Trump.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρνηθεί τα πάντα ισχυριζόμενος ότι είναι θύμα ενός πολιτικού "κυνηγιού μαγισσών" από τον εισαγγελέα του Μανχάταν Alvin Bragg. Ο Cohen, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας, και η Daniels ανακρίθηκαν αμφότεροι από τους εισαγγελείς αυτόν τον μήνα σε σχέση με την υπόθεση.

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, η Daniels αισθάνεται δικαιωμένη μετά τις κατηγορίες κατά του Trump και έγραψε στο Twitter: "Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την αγάπη σας! Λαμβάνω τόσα πολλά μηνύματα που δεν προλαβαίνω να απαντήσω... και δεν θέλω να μου χυθεί και η σαμπάνια μου".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου