NASA x Tesla Cybertruck, το απόλυτο διαστημικό concept

Το ηλεκτρικό όχημα που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στην επιφάνεια της Σελήνης.

Εδώ και λίγο καιρό, η SpaceX του Elon Musk συνεργάζεται στενά με την NASA, με αποκορύφωμα την εκτόξευση της αποστολής Demo-2, που ήταν και η πρώτη επανδρωμένη ενέργεια όσον αφορά την εξερεύνηση του διαστήματος, έπειτα από 9 ολόκληρα χρόνια. Η συνεργασία των δύο πλευρών όμως δεν θα μπορούσε να σταματήσει εκεί. 

Η έντονη δραστηριότητα της άλλης εταιρείας του Νοτιοαφρικανού entrepreneur, της Tesla, δεν αφήνει ασυγκίνητη την αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα, η ενασχόληση του Musk με την ηλεκτροκίνηση δημιούργησε τις συνθήκες για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου project που ονομάζεται NASA x Tesla Cybertruck. Οι δύο οργανισμοί, σε συνεργασία με την Charlie Automotive, δουλεύουν πάνω σε ένα φουτουριστικό ηλεκτροκίνητο rover, που θα μπορεί να κινηθεί όπως κανένα στην επιφάνεια της Σελήνης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHARLIE AUTOMOTIVE (@charlieautomotive) on

Το εν λόγω όχημα θα διαθέτει διπλό άξονα και έξι ειδικά διαμορφωμένους τροχούς, που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τερέν -ακριβώς όπως αυτό της Σελήνης- επιτρέποντας στο rover να κινείται με ταχύτητα και άνεση.

Η Charlie Automotive ουσιαστικά βασίστηκε στο προϋπάρχον μοντέλο του Cyber 6, προχωρώντας σε αρκετές τροποποιήσεις και γεωμετρικές αλλαγές. Το sci-fi εξωτερικό του θα αποτελείται από ανθρακονήματα και ίνες ατσαλιού και θα φέρει πολλές κεραίες. Το πίσω μέρος του, θα διαθέτει αποθηκευτικό χώρο, ικανό να μεταφέρει μέχρι και έναν δορυφόρο. 

NASA x Tesla Cybertruck, το απόλυτο διαστημικό concept
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΕΣΛΑ 2

Μέχρι στιγμή παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί το project και ποια θα είναι η πρώτη διαστημική αποστολή στην οποία θα συμμετέχει.


Διάβασε ακόμη για το rover που θα μας πει τα πάντα για τον Άρη, τη νέα Porsche 911 που έχει κάτι από τα 50s και τα 60s και την υπερσπάνια δημιουργία της Scuderia Ferrari 348 GT.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.