Daytona Coupe: Το μυστικό όπλο του Carroll Shelby

Ένα μοντέλο που θα άλλαζε την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανασύρεται από τη λήθη της ιστορίας.

Η δεκαετία του '60 ήταν γεμάτη από μάχες που έγραψαν ιστορίες στην πίστα. Πέρσι, παρακολουθήσαμε στη μεγάλη οθόνη το Ford V. Ferrari, μία ταινία που κατάφερε να πιάσει την έξαψη και την αδρεναλίνη που χάρισε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σε άλλες πολύ διαφορετικές και σίγουρα πιο ηρωικές εποχές σε σχέση με σήμερα. Ο Matt Damon ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να υποδυθεί τον Carroll Shelby, μία αποστολή στην οποία τα πήγε περίφημα. Ποιο όμως ήταν το μυστικό όπλο του θρυλικού Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε τα Daytona Coupe ως βάση και τι ήθελε να πετύχει με αυτό;

Daytona Coupe: Το μυστικό όπλο του Carroll Shelby

Ο Shelby είχε πιστέψει ακράδαντα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα μπορούσε με τις κατάλληλες τροποποιήσεις (όπως το να επιμηκυνθεί το σασί για να "χωρέσει" ένα θηριώδης κινητήρας 427 κυβικών ιντσών και 7 χιλιάδων λίτρων) να του δώσει τη νίκη στον αγώνα του Λε Μαν. Η "ασημένια σφαίρα" που είχε φανταστεί θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 321 χλμ./την ώρα. Δυστυχώς, παρ' όλη την εντυπωσιακή σύλληψη, οι ελπίδες του διαψεύστηκαν. Το τροποποιημένο Daytona Coupe δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε έναν γύρο στον αγώνα.

Daytona Coupe: Το μυστικό όπλο του Carroll Shelby 2

Σήμερα, 56 χρόνια μετά, η Shelby Legendary Cars αποφάσισε να κάνει (ξανά) το όνειρο του θρυλικού σχεδιαστή πραγματικότητα. Το "μυστικό όπλο" του Carroll Shelby θα κυκλοφορήσει εκ νέου σε 6 μόλις μοντέλα με την χαρακτηριστική ονομασία  Shelby CSX2000 Secret Weapon. Ο εμβληματικός V8 κινητήρας των 427 κυβικών ιντσών που αποδίδει 550 άλογα βρίσκεται και πάλι σε πρώτο πλάνο ενώ το ασημένιο χρώμα στο αμάξωμα από αλουμίνιο είναι τόσο εντυπωσιακό που πραγματικά δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του.

Daytona Coupe: Το μυστικό όπλο του Carroll Shelby 3

"Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για κάποιον να αποκτήσει μία πραγματικά σπάνια και συλλεκτική Shelby" αναφέρει ο Garry Patterson, πρόεδρος της Shelby American. "Είναι ένας φόρος τιμής στο "μυστικό όπλο" του Caroll Shelby, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα είχε πιάσει εξαπίνης τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού - αν όλα, βέβαια, είχαν πάει κατ' ευχήν"


φωτογραφία © Shelby Legendary Cars

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.