Τα πιο διάσημα αυτοκίνητα του σινεμά βγαίνουν στο σφυρί

Batmobile, DeLorean και το station wagon των Ghostbusters κλέβουν την παράσταση.

Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει για τις αγοραπωλησίες κλασικών αυτοκινήτων, αυτή τη φορά αντί να βρίσκεται ο Oικος Sotheby's πίσω από τη διοργάνωση, τη δημοπρασία αναλαμβάνουν οι US Marshals των Η.Π.Α  (κάτι, δηλαδή, σαν την παλιά χωροφυλακή που υπήρχε στην Ελλάδα). Πώς και γιατί τώρα έφτασαν μερικά από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα του σινεμά να βγαίνουν στο σφυρί με αυτόν τον όχι και τόσο glamorous τρόπο είναι τώρα μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από μόνο του.

Να σου συστήσουμε τον Ryan Sheridan, έναν σεσημασμένο απατεώνα που δε δίστασε να καταχραστεί 48 (!) εκ. δολάρια από τις κλινικές απεξάρτησης τις οποίες διοικούσε στο Οχάιο. Αντί τα χρήματα να πηγαίνουν για τις θεραπείες των εξαρτημένων από ναρκωτικά και αλκοόλ ανθρώπων, κατέληγαν τελικά στην τσέπη του τελευταίου για να ικανοποιήσει τα παράξενα και πολυτελή του. Έτσι, όταν πρόσφατα τον συνέλαβαν οι αρχές, αποφάσισαν να δημοπρατήσουν τα υπάρχοντά του για να μπορέσουν να καλύψουν τις "ζημιές" που είχε δημιουργήσει.

Η δημοπρασία

Τα πιο διάσημα αυτοκίνητα του σινεμά βγαίνουν στο σφυρί

Ένα από τα πολυτελή χόμπι του Sheridan ήταν και η συλλογή σπάνιων αυτοκινήτων. Για αυτό και στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τα διάσημα οχήματα του σινεμά -ή μάλλον οι πολύ καλοφτιαγμένες ρεπλίκες τους- κλέβουν την παράσταση. Ποια είναι τώρα αυτά που ξεχωρίζουν; Το Batmobile από το Batman (1989) δια χειρός Tim Burton, η DeLorean DMC-12 από την Επιστροφή στο Μέλλον (1985) και η Cadillac Ecto-1 των Ghostbusters (1984).

DeLorean

Αν εξαιρέσει κανείς τώρα τον φουτουριστικό σχεδιασμό του Batmobile, η αλήθεια είναι πως τα άλλα δύο μοντέλα δε διεκδικούν δάφνες design, το γεγονός όμως ότι κουβαλούν τόσο πολύτιμες κινηματογραφικές αναμνήσεις (όντας παράλληλα και απόλυτα πιστά αντίγραφα των αυτοκινήτων που πρωταγωνίστησαν στα blockbusters της εποχής) κάνουν την αξία τους πραγματικά ανεκτίμητη. Δε μένει, λοιπόν, πάρα να δούμε τι τιμές θα πιάσουν την 1η Αυγούστου όταν και θα λάβει χώρα η δημοπρασία από τη Skipco Auto Auction


φωτογραφίες © Skipco Auto Auction

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης