Η απίθανη συλλογή αυτοκινήτων του Iggy Pop

Τα διαμάντια που έχει στο γκαράζ του ο αειθαλής μουσικός θρύλος - όσα δηλαδή δεν έχει καταστρέψει ακόμη.

Πολλά, πάρα πολλά, μπορούν να γραφτούν και να ειπωθούν για το είδωλο που ακούει στο όνομα Iggy Pop. Παραδόξως, ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί με τα αυτοκίνητα που κατά καιρούς έχει οδηγήσει και φιλοξενήσει στο γκαράζ του ο θεμελιωτής της punk. Ανάμεσα στον Iggy και τους 4 τροχούς, υπάρχουν μπόλικες εξωφρενικές ιστορίες όπως μία Rolls-Royce που πήρε φωτιά εν κινήσει, μία Lincoln Continental με την οποία γύρισε όλη την Αμερική στα 70s μαζί με τον David Bowie και μία Ferrari που συμμετείχε σε κυνηγητό με την αστυνομία και προηγουμένως άνηκε στον John Malkovich.

Chevrolet Nomad του 1956

Η απίθανη συλλογή αυτοκινήτων του Iggy Pop

To station wagon της αμερικανικής εταιρείας ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που αγόρασε ποτέ ο Iggy Pop, όταν ακόμη πήγαινε σχολείο και ονομαζόταν James Osterberg Jr. Ήταν το δώρο που έκανε στον εαυτό του με τα πρώτα χρήματα που κέρδισε μέσω της μουσικής: Μία κόκκινη Chevrolet Nomad του 1956, με έναν V8 κινητήρα 4,3 λίτρων και χωρίς ζώνες ασφαλείας.

Ford Bronco του 1992

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ IGGY POP 1

Μετά το Nomad, ο Iggy δεν αγόρασε κανένα άλλο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσει στα 44, αποτέλεσμα της ζωής που ακολουθούσε ως μουσικός. "Δεν ήθελα να μου ανήκει τίποτα, γυρνούσα από το ένα μέρος στο άλλο" έχει δηλώσει χαρακτηριστικά παλαιότερα. Μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε με ένα θηριώδες  Ford Bronco στην κατοχή του, το 1992. Ήταν ο μάνατζέρ του αυτός που έκανε την αγορά. Την πρώτη ημέρα που το βρήκε στο γκαράζ του, ο Iggy το φόρτωσε με προμήθειες και ταξίδεψε από το Λος Άντζελες στο Μεξικό. 

Rolls-Royce Phantom Drophead του 2009

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ IGGY POP 3

Το αυτοκίνητο που οδηγεί περισσότερο από κάθε άλλο μέχρι και σήμερα. Το αγόρασε από έναν περίεργο τύπο στη Γιούτα, που "έφερνε πολύ σε μαφιόζο, γι' αυτό και του έδωσα περισσότερα χρήματα από όσα έπρεπε γιατί φοβόμουν", όπως λέει ο ίδιος ο Pop. Η Phantom Drophead κοστίζει γύρω στις $500.000. 

Ferrari 308 GTS του 1984

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ IGGY POP 4

Όταν ο Pop μετακόμισε στο Μαϊάμι, αγόρασε μία electric blue Ferrari 308 GTS από μία μάντρα πολυτελών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ο τελευταίος κάτοχος του εν λόγω αυτοκινήτου μάλιστα ήταν ο  John Malkovich. Την πούλησε το 2002 έπειτα από μία καταδίωξη με την αστυνομία αλλά την αγόρασε ξανά λίγα χρόνια μετά. "Ξέρω πως θα βρω τον μπελά μου με αυτό το αμάξι αλλά το αγαπώ πάρα πολύ και τελικά δεν μπορώ να το αποχωριστώ" είναι η σχετική τοποθέτηση του ίδιου. 

Jeepster Commando του 1966

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ IGGY POP 7

Αυτό που καθιστά συναρπαστική τη συλλογή αυτοκινήτων του Iggy Pop είναι η ποικιλία και η διαφορετικότητα που υπάρχει ανάμεσα στα κομμάτια που φιλοξενούνται στο γκαράζ του. Από all time classics και vintage επιλογές μέχρι κομψά sports cars και τα πιο χαρακτηριστικά αμερικανικά τζιπ. Στην τελευταία κατηγορία εντάσσεται και το Jeepster Commando, από την πρώτη γραμμή παραγωγής της Kaiser Jeep, το 1966. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα cool θηρίο.

Rolls-Royce Corniche του 1980

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ IGGY POP 5

Πολύ πριν την Phantom Drophead, υπήρξε η πρώτη Rolls-Royce του Iggy Pop - μία Corniche convertible που λάτρεψε. Δυστυχώς είναι το μόνο αυτοκίνητο που δεν υπάρχει πια στο γκαράζ του καθώς ενώ το οδηγούσε κατά μήκος του Miami Beach, πήρε φωτιά -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- και κάηκε ολοσχερώς. Ο ίδιος δήλωσε πως άκουγε το Rubber Soul των Beatles εκείνη την ώρα και δεν αντιλήφθηκε ότι είχε πάρει φωτιά.

Lincoln Continental

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ IGGY POP 2

Πρόκειται για το αυτοκίνητο που ο Iggy Pop έχει οδηγήσει πολύ λιγότερο από κάθε άλλο αλλά έχει τεράστια συναισθηματική σημασία για τον ίδιο. Μέσα σε αυτό, συντρόφευσε τον David Bowie κατά τη διάρκεια της περιοδείας του τελευταίου στη βόρεια Αμερική, το 1976. 

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για το γκαράζ του Robert Downey Jr. που θυμίζει εκείνο του Tony Stark, τη βασίλισσα των 70s Laverda SF750, τα 15 χρόνια της Bugatti Veyron και όλα όσα έμαθε η ζωή στον Stirling Moss.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος