Tesla Roadster σε εξωφρενική τιμή

Μία καλή επένδυση σε ηλεκτρικό supercar ή απλά μία φούσκα των καιρών μας;

Η ιστορία της Tesla, εν αντιθέσει με αυτό που θα πίστευε ο καθένας, ξεκινά ουσιαστικά πίσω στο 2003, όταν η General Motors αποφάσισε να εγκαταλείψει το περιβόητο project για τη δημιουργία του ηλεκτρικού κινητήρα EV1, για πάντα. Ο αστικός μύθος λέει πως οι Martin Eberhard και Marc Tarpenning ίδρυσαν την Tesla Motors σαν απάντηση για τα όνειρα που άφησε στη μέση η GM. Το 2004 μπήκε στο παιχνίδι ο Elon Musk, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και το 2008 η εταιρεία έβαλε στη γραμμή παραγωγής το πρώτο Tesla Roadster.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή έγιναν γνωστά για αυτό κάποια πολύ βασικά πράγματα: Η τρελή επιτάχυνσή του, πρωτόγνωρη για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ήταν ένα από αυτά, μαζί με μπόλικα άλλα που είναι διαθέσιμα σε βίντεο του Youtube.

Το Tesla Roadster λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία αναθεωρημένη εκδοχή της Lotus Elise με ηλεκτρικό κινητήρα. Το διθέσιο sports car της βρετανικής εταιρείας έχει πολλές ομοιότητες με το αντίστοιχο της Tesla. Το τελευταίο μπορεί πια να αναπτύξει ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, να πιάσει το 0-100 σε 3,9'' και να φορτίσει πλήρως σε μόλις δύο ώρες (με αυτονομία 390 χλμ), την ίδια στιγμή που αντίστοιχα αυτοκίνητα χρειάζονται 15. 

Η τελευταία εκδοχή του Roadster κυκλοφορεί σε μόλις 2.500 αντίτυπα, κάτι που την καθιστά και ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο. Ένα τέτοιο κομμάτι πουλήθηκε πρόσφατα στην Ελβετία έναντι €1.300.000. Αξίζει όμως τα λεφτά του; 

Tesla Roadster σε εξωφρενική τιμή
ΤΕΣΛΑ ΡΟΝΤΣΤΕΡ 1

Οι επιδόσεις, οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, το δίχρωμο εσωτερικό, η αναμνηστική εσωτερική πλάκα με τις υπογραφές των εργαζομένων πάνω από τη θήκη μπαταριών, η δυνατότητα τέλειας συντήρησης και η πανίσχυρη μπαταρία είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που δικαιολογούν εν μέρει την τιμή του. Από την άλλη, υπάρχει και ο αντίλογος που υποστηρίζει πως με τα ίδια περίπου χρήματα αγοράζει κάποιος μία Ferrari. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος