Το ηλεκτρικό πατίνι της Mercedes είναι καλύτερο από σκούτερ

Το eScooter έρχεται για να κάνει τη διαφορά.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 06 Οκτωβρίου 2020

Η ηλεκτρική γκάμα της Mercedes-Benz επεκτείνεται με ένα νέο μίνι-σκούτερ, με την ονομασία eScooter. Το εν λόγω όχημα σχεδιάστηκε στη λογική του ότι ο οδηγός θα μπορεί να αφήνει κάπου το αυτοκίνητό του εντός πόλης και θα συνεχίζει τη διαδρομή του με αυτό. 

Το eScooter έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την ελβετική Micro Mobility Systems AG, με υλικά και εξαρτήματα της υψηλότερης ποιότητας, που του δίνει τη δυνατότητα να καλύψει αποστάσεις έως και 5.000 χιλιομέτρων. Φυσικά, με μηδενικές εκπομπές. Το βάρος του είναι μικρότερο από 15 κιλά και όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Mercedes-Benz είναι "κομψό, δυνατό και βολικό".

Διαθέτει ένα άκαμπτο σύστημα ανάρτησης και παχείς ελαστικούς τροχούς, γεγονός που το κάνει άκρως χρηστικό σε όλους τους τύπους αστικών περιοχών και εδαφών, ακόμα και στα λιθόστρωτα. Το μοτέρ του έχει μέγιστη ισχύ τα 500 W ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 20 χλμ/ώρα, δηλαδή το όριο στους δρόμους της Γερμανίας. Η μπαταρία 7,8 Ah του δίνει εμβέλεια 25 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Η Mercedes-Benz δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας στην αγορά του, έδωσε όμως στη δημοσιότητα ένα trailer γι' αυτό.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η κινέζικη απάντηση στο κλασικό van της Volkswagen

Μία κινέζικη ρέπλικα για το μυθικό όχημα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Tα αυτοκίνητα με τα περισσότερα πρόστιμα για όρια ταχύτητας

Δεν φταίνε οι οδηγοί, τα αυτοκίνητα φταίνε; Μάλλον όχι.