Ο Mick Schumacher χάρισε το κράνος του πατέρα του στον Lewis Hamilton

Μία συνταρακτική στιγμή που συνόδευσε την ισοφάριση του ρεκόρ που κρατούσε ο Schumi από τον Βρετανό.

Είναι απλά εκπληκτικό το γεγονός ότι ο Lewis Hamilton έχει 91 νίκες σε 14 χρόνια καριέρας. Ο Βρετανός οδηγός κατάφερε ήδη από την πρώτη του χρόνια, στη νεαρή ηλικία των 22 ετών, να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη Formula 1 με τη McLaren. Πριν λίγες ώρες όμως πέρασε από τη σφαίρα της πραγματικότητας στη σφαίρα μύθου πετυχαίνοντας κάτι που δεν περίμενε κανείς: Έπιασε το απλησίαστο -όπως φαινόταν πριν κάποια χρόνια- ρεκόρ νικών του Michael Schumacher.

Οι δύο πιλότοι κοιτάζουν πια τον ανταγωνισμό από ένα πανύψηλο βουνό που φέρει την υπογραφή των 91 νικών. Ο τρίτος, ο Γερμανός Sebastian Vettel, βρίσκεται 40 ολόκληρες νίκες πίσω. Εδώ και κάποιο καιρό φαινόταν δεδομένο ότι ο 36χρονος Βρετανός θα καταφέρει να πιάσειτον Schumi στην κορυφή. Χθες, στο Grand Prix του Eifel στο Νίρμπουργκ της Γερμανίας αυτό που φαινόταν σαν ονειροφαντασία όταν ξεκινούσε ο Hamilton, έγινε τελικά πραγματικότητα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✌🏾😊 #91 . 📷: @motorsport.images

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

"Μεγάλωσα παρακολουθώντας το Michael και όλες εκείνα και Grand Prix και ποτέ μου δεν πίστευα ότι μπορώ να τον φτάσω" δήλωσε ο Βρετανός πιλότος μετά τη νίκη του στο Νίρμπουργκ, για να συνεχίσει: "Το να μπω στο πρωτάθλημα της Formula 1 ήταν το πρώτο βήμα για το όνειρό μου, ο Michael έδειχνε να βρίσκεται τότε τόσο μα τόσο μακριά. Ξεπερνά για τα πιο άγρια όνειρά μου το γεγονός ότι σήμερα ισοφάρισα το ρεκόρ του. Πραγματικά, νιώθω να με κατακλύζει αυτή η στιγμή".

Τα νούμερα, τα ρεκόρ, οι στατιστικές, οι νίκες, οι κραυγές των θεατών, οι διθυραμβικές ατάκες των speakers, οι σαμπάνιες των πανηγυρισμών, τα πάντα με λίγα λόγια υποκλίνονται στη στιγμή που ακολούθησε.

Η συγκλονιστική στιγμή

Μετά το τέλος του αγώνα, ο γιος του Schumacher, ο επίσης πιλότος Mick, είχε μία έκπληξη για τον Lewis Hamilton: Χάρισε στον Βρετανό οδηγό ένα από τα κράνη του πατέρα του για την ισοφάριση του ρεκόρ. Ο τελευταίος έμοιαζε να τα έχει σχεδόν χαμένα από την κίνηση. Γιατί ο σπουδαίος Schumi μπορεί να στάθηκε φριχτά άτυχος στη ζωή του, κανείς όμως δεν μπορεί να του στερήσει την αχλύ του μύθου που κουβαλά το όνομά του στις πίστες της Formula 1. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης