Η Aston Martin V12 Speedster είναι επιβλητική και κάμπριο

Κάτι μοιάζει να λείπει από το νέο supercar του βρετανικού brand. Ή μήπως όχι;

Γράφει: Γιάννης Σπανός 13 Οκτωβρίου 2020

Τον περασμένο Μάρτιο, η Aston Martin αποκάλυψε το νέο της  V12 Speedster μέσω μία σειράς σκίτσων στο ίντερνετ. Το πιο  αινιγματικό χαρακτηριστικό του μοντέλου ήταν η έλλειψη οροφής. Βλέποντας περισσότερα όμως από το καινούριο supercar του βρετανικού luxury brand, αυτό είναι κάτι που περνά σε δεύτερη μοίρα.

Η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα και τις πρώτες φωτογραφίες του V12 Speedster, που με μία πρώτη ματιά μοιάζει σαν ένα ιδιαίτερο mash-up της Vantage και της DBS Superleggera. Τι λείπει από αυτές τις εικόνες; Σωστά μάντεψες, η σκεπή, μαζί με το παρμπρίζ. Πού είναι λοιπόν αυτά; Το απαραίτητο μέρος που προστατεύει τόσο τον οδηγό όσο και τον συνεπιβάτη από τον ήλιο, τη βροχή, τον αέρα, τα μικρά ή μεγαλύτερα έντομα δεν είναι εκεί. Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος τι λειτουργεί προστατευτικά αντ' αυτού.

Η Aston Martin V12 Speedster είναι επιβλητική και κάμπριο
ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΠΗ 3
ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΠΗ 2

Ο σχεδιασμός της -εμπνευσμένος από μαχητικά αεροσκάφη- είναι τέτοιος που μειώνει την εισροή όλων των εισερχομένων αλλά το κράνος είναι απαραίτητο.

Όπως μαρτυρά και το όνομά της, είναι εξοπλισμένη με έναν V12 κινητήρα, 700 ίππων, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 3,5''. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα.

Η Aston Martin θα κατασκευάσει μόλις 88 αντίτυπα, με το καθένα να κοστολογείται στις $950.000. Ναι, χωρίς την οροφή και το παρμπρίζ.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Kawasaki Versys 1000 SΕ

Προσφέρει υποδειγματικό τρόπο οδήγησης και την πολυτέλεια μιας χιλιάρας μοτοσικλέτας.