Η γοητευτική 50άρα Lamborghini Urraco

Το αυτοκίνητο στολίδι του Marcello Gandini τραβά τα βλέμματα από το 1970 μέχρι σήμερα.

Πίσω στο 1970 και το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο, η Lamborghini παρουσίαζε την Urraco, ένα μοντέλο-διαμάντι, σχεδιασμένο από τον θρυλικό Marcello Gandini και κατασκευασμένο σε συνεργασία με την Carrozzeria Bertone. Η Lamborghini Urraco όμως δεν ήταν μόνο χάρμα οφθαλμών - είχε εξαιρετικά πρωτοποριακή για την εποχή της τεχνολογία καθώς και μηχανολογικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τα προηγούμενα αυτοκίνητα του brand χάρη στον μηχανικό Paolo Stanzani.

Πρόκειται για μία κλασική berlinetta, δηλαδή για ένα τετράθυρο supersport αυτοκίνητο, που αποτελούσαν -τότε- το δυνατό χαρτί της Lamborghini στην άτυπη κόντρα με την Ferrari - μία εναλλακτική για τις Ferrari Dino και Maserati Merak. Κατά παραγγελία μάλιστα του ίδιου του Ferruccio Lamborghini, ο οποίος ήταν πάντοτε πρόθυμος να επεκτείνει την παραγωγή, καθιστώντας τα μοντέλα του brand προσβάσιμα σε ένα μεγαλύτερο, αλλά πάντοτε ελιτίστικο, κοινό. 

Η γοητευτική 50άρα Lamborghini Urraco
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ URRACO 3
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ URRACO 1
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ URRACO 2

Από τεχνικής άποψης, η Urraco ήταν εφοδιασμένη με έναν V8 κινητήρα 2,5 λίτρων, 220 ίππων και με τελική ταχύτητα τα 245 χλμ/ώρα. Όλα τα προηγούμενα δικαιολογούν στο απόλυτο τον χαρακτηρισμό "μικρός ταύρος", που άλλωστε είναι και η μετάφραση του ονόματός της.

Η παραγωγή της ξεκίνησε τελικά το 1972 και διήρκησε μέχρι το 1979, με συνολικά 791 αυτοκίνητα να έχουν κατασκευαστεί, τα περισσότερα από αυτά για την αμερικανική αγορά. Σήμερα, μία τέτοια κοστολογείται γύρω στις €150.000.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος