Η Lamborghini Huracan STO βγαίνει από την πίστα στον δρόμο

Ένα αυθεντικό race car που θα κυκλοφορεί κανονικά και εκτός circuit.

Η Lamborghini Huracan ήταν ήδη ένα supercar που θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο στην πίστα, ούσα εξωφρενικά γρήγορη για το δρόμο. Η ιταλική εταιρεία ωστόσο θεώρησε ότι αυτό δεν αρκεί και δημιούργησε την εκδοχή Super Trofeo Omologata (STO), που βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια.

Η Lamborghini Huracan STO βγαίνει από την πίστα στον δρόμο
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙ HURACAN STO 1
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙ HURACAN STO 5

Είναι εξοπλισμένη με ένα V10 κινητήρα 5,2 λίτρων που παράγει 631 ίππους, κάνει το 0-100 σε 3'' και έχει τελική ταχύτητα 308 χλμ/ώρα. Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά όμως είναι το γεγονός πως έχουν προσαρμοστεί σε αυτήν στοιχεία και εξαρτήματα που υπάρχουν σε δύο άλλα race cars του brand, τις Huracan Super Trofeo EVO και Huracan GT3 EVO, με απώτερο σκοπό ασφαλώς τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων.

Το μπροστινό του μέρος χαρακτηρίζεται ως "cofango", δηλαδή ένας συνδυασμός των ιταλικών λέξεων που μεταφράζονται ως "κουκούλα" και "φτερό". Η ενοποίηση των εξαρτημάτων σε ένα κομμάτι αυξάνει τη ροή αέρα στον (πίσω) κινητήρα, κατευθύνει τη ροή αέρα στο πίσω diffuser και μειώνει την πίεση εντός του τιμονιού. Μία είσοδος αέρα NACA είναι ενσωματωμένη στο πίσω φτερό, βοηθώντας τον V12 στην τροφοδοσία των θαλάμων καύσης.

Η αεροδυναμική του Huracan βελτιώνεται σημαντικά με την προσθήκη ενός shark fin που εμποδίζει το πίσω μέρος να κλωτσάει στις στροφές και ενός μονόθυρου φτερού που μπορεί να ρυθμιστεί για διαφορετικές συνθήκες πίστας και στυλ οδήγησης.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙ HURACAN STO 2
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙ HURACAN STO 6
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙ HURACAN STO 4

Όλες οι προαναφερθέντες τροποποιήσεις αυξάνουν την αποδοτικότητα της Lamborghini Huracan STO κατά 37% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Είναι επίσης ελαφρύτερη κατά 100 κιλά. Διαθέτει ακόμη ένα ειδικά διαμορφωμένο σετ δισκόφρενων Brembo CCM-R (Carbon Ceramic Material-Race) που προέρχεται από την Formula 1 και βελτιώνει την ισχύ ακινητοποίησης κατά 25%.

H Lamborghini Huracan STO αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021, με εκτιμώμενη τιμή τις $330.000.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης