Μία από τις σπανιότερες Bentleys βγαίνει στο σφυρί

Η ρετρό Bentley 3 Litre του 1924 αναζητά νέο γκαράζ.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 14 Δεκεμβρίου 2020

Προφανώς και γνωρίζεις τι εστί Bentley. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής υπερπολυτελών μοντέλων σεντάν, κουπέ και SUV έχει ιστορία που ξεπερνά τον ένα αιώνα, ξεκινώντας τη δραστηριότητά της στις 18 Ιανουαρίου 1919, όταν και ιδρύθηκε από τον Walter Owen Bentley και τον αδερφό του, Horace Millner Bentley.

Αρχικά, η Bentley Motors Limited επικεντρώθηκε στην κατασκευή μηχανών για πολεμικά αεροσκάφη - βλέπεις μιλάμε για την εποχή που ακολούθησε τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο- με πιο γνωστή την περιβόητη Bentley BR1, που απέδιδε 130 άλογα. Αργότερα, στις αρχές των 30s, η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Rolls-Royce. Η βασικότερη αιτία ήταν το γεγονός πως ξεκίνησε να φτιάχνει και αυτοκίνητα που δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα (αλλά και η οικονομική ύφεση του 1929 που ουσιαστικά την τσάκισε).

Ένα από αυτά ήταν -και είναι ακόμη βασικά- το Bentley 3 Litre, ένα από τα πρώτα αντίτυπα του οποίου βγαίνει σε ηλεκτρονική δημοπρασία από την DMHistorics.

Το εν λόγω όχημα ήταν από τα πρώτα αξιόλογα που βγήκαν από το ταπεινό γκαράζ της Baker Street, όπου έδρευε αρχικά η εταιρεία, και ήταν ένα εξαιρετικά αξιόπιστο για την εποχή touring car, ικανό να κοιτάξει στα μάτια τα αντίστοιχα των άλλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μία από τις σπανιότερες Bentleys βγαίνει στο σφυρίDMHistorics
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BENTLEY 3 LITREDMHistorics

Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν στο Olympia Motor Exhibition, όπου ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορούσαν συνολικά 1.600 τέτοια. Το μοντέλο που διατίθεται προς πώληση είναι εκείνο που φέρει τον αριθμό #589 στο chassis του.

Διαθέτει έναν 4κύλινδρο κινητήρα, τετρατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με δεξιό έλεγχο αλλαγής κίνησης και μονόκεντρο εκκεντροφόρο άξονα. Η ιστορική Bentley 3 Litre έχει υποστεί τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης αλλά και τις προσθήκες αυθεντικών ανταλλακτικών του βρετανικού luxury brand, παραμένοντας πλήρως λειτουργική.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BENTLEY 3 LITRE 3DMHistorics

Η καμπίνα της είναι ακριβώς ίδια με την αυθεντική εκδοχή της, με κόκκινη δερμάτινη ταπετσαρία και μαύρα πατάκια, ενώ το αυθεντικό τιμόνι τεσσάρων ακτίνων έχει διατηρηθεί.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι πόσο μπορεί να κοστίζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, μάθε πως η τιμή εκκίνησης της δημοπρασία είναι τα €300.000.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης