Η σπάνια Shelby 427 Cobra του Paul Walker βγαίνει στο σφυρί

Ένα διαμάντι του 1965 αναζητά νέο γκαράζ.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 05 Ιανουαρίου 2021

Ο Paul Walker, που άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο στις 30 Νοεμβρίου 2013, δεν ήταν απλά ένας ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε σε μία σειρά blockbusters υψηλών οκτανίων όπως τα Fast and Furious αλλά και ένας ορκισμένος fan των 4 τροχών.

Η συλλογή αυτοκινήτων του προκαλεί το θαυμασμό και σε αυτή βρίσκεται μία Shelby 427 Cobra του 1965. Ή πιο ορθά, βρισκόταν μέχρι πρότινος, καθώς βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Mecum, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το εν λόγω μοντέλο σχεδιάστηκε από τον Carroll Shelby για να αντιμετωπίσει τα αυτοκίνητα της Ferrari, στο  Le Mans. Κάτι που όχι απλά συνέβη αλλά για την ακρίβεια η Shelby 427 Cobra άφησε πίσω της κάθε άλλο αυτοκίνητο στο ράλι του 1966.

Η σπάνια Shelby 427 Cobra του Paul Walker βγαίνει στο σφυρίMecum
ΣΕΛΜΠΙ ΤΟΥ ΠΟΛ ΓΟΥΟΚΕΡ 2Mecum
ΣΕΛΜΠΙ ΤΟΥ ΠΟΛ ΓΟΥΟΚΕΡ 3Mecum

Η εν λόγω Shelby διαθέτει ένα hand-rolled σώμα αλουμινίου από τη βρετανική εταιρεία AC Cars ενώ για το χρωματισμό του προτιμήθηκε το Rossa Corsa του Μαρανέλο. Στην καρδιά της υπάρχει ένας V8 κινητήρας 7 λίτρων, που παράγει ιπποδύναμη 550 αλόγων.

Η Mecum δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή εκκίνησης αλλά υπολογίζεται πως αυτή θα είναι τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης