Οι Αμαζόνες της Alfa Romeo

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Alfa Romeo τιμά τις γυναίκες οδηγούς αγώνων που συνέβαλαν στη δημιουργία του μύθου της.

Γράφει: Esquire Editors 08 Μαρτίου 2021

Οι γυναίκες χάρη στις επιτυχίες τους, συχνά αποτέλεσαν παράδειγμα αντίστασης κατά των προκαταλήψεων και των περιορισμών. Μια σειρά γυναικών, από διαφορετικές χώρες και χρονικές περιόδους, μοιράστηκαν το ίδιο πάθος για τους αγώνες αυτοκινήτων, αλλά και τις Alfa Romeo και τόλμησαν να παλέψουν σε ένα δύσκολο χώρο.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, η Alfa Romeo τιμά τις γυναίκες οδηγούς αγώνων ταξιδεύοντας μας από το σήμερα μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Tatiana Calderon

Γεννημένη το 1993 στην Κολομβία, η Calderon έκανε τα πρώτα της βήματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό το 2005, κατακτώντας το Εθνικό Πρωτάθλημα Easy Kart Pre-Junior series. Μόλις τρία χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε στην κατηγορία JICA του θεσμού Stars of Karting Championship της Ανατολικής Ακτής των Η.Π.Α.

Οι Αμαζόνες της Alfa Romeo

Το 2017 η Calderon έγινε οδηγός εξέλιξης της Sauber Formula One team. Ένα χρόνο αργότερα η Sauber την προήγαγε από οδηγό εξέλιξης σε οδηγό δοκιμών για την Alfa Romeo Racing.

Tamara Vidali

Το 1992, η Vidali κατέκτησε το Ιταλικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (Group N) στο τιμόνι μιας Alfa Romeo 33 1.7 Quadrifoglio Verde, η οποία είχε προετοιμαστεί από το τότε νεοσύστατο αγωνιστικό τμήμα της μάρκας. Αξέχαστη ήταν η κατακίτρινη Alfa Romeo 155, με την οποία η Vidali συμμετείχε το 1994 στο CIS (Italian Superturismo Championship).

ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ 3

Maria Grazia Lombardi & Anna Cambiaghi

Μετά τη Maria Teresa de Filippis από τη μακρινή δεκαετία του 1950, η δεύτερη Ιταλίδα που αγωνίστηκε σε αγώνα της Formula 1 –και μάλιστα για 13 Grand Prix- ήταν η Maria Grazia Lombardi, γνωστή και ως "Lella”.

Μεταξύ του 1982 και του 1984,  πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού με μια Alfa Romeo GTV6 2.5, μαζί με την Anna Cambiaghi και τους Giancarlo Naddeo, Giorgio Francia και Rinaldo Drovandi, συμβάλλοντας με την απόδοση της στην κατάκτηση σειράς τίτλων. Μέχρι και σήμερα παραμένει η μοναδική Ιταλίδα οδηγός που έχει κατακτήσει βαθμούς στην Formula 1.

ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ 1

Christine Beckers 

Η δεκαετία του 1960 ήταν η εποχή της Alfa Romeo Giulia Sprint GTA. Τα αποτελέσματα, οι νίκες και η βαρύτητα του μοντέλου στην ιστορία της Alfa Romeo είναι γνωστά. Αυτό που όμως είναι λιγότερο γνωστό είναι η ιστορία της υπερτροφοδοτούμενης Alfa Romeo GTA-SA. Με συνολική παραγωγή μόλις 5 μονάδων για το Group 5, ήταν εφοδιασμένη με δύο υδραυλικούς υπερσυμπιεστές που ανέβαζαν τη συνολική ισχύ στους 220 ίππους και την τελική ταχύτητα στα 240χλμ./ώρα.

Η απόδοση ήταν κορυφαία, αλλά όπως εξηγεί και ο θρυλικός δοκιμαστής της Autodelta, Teodoro Zeccoli, "η GTA-SA είχε ένα απρόβλεπτο σκαλοπάτι όπου η ισχύς ξαφνικά έκανε την εμφάνιση της χωρίς προειδοποίηση, κάνοντας την SA ένα απρόβλεπτο και πολύ απαιτητικό στις στροφές αυτοκίνητο." Η Βελγίδα οδηγός Christine Beckers, μπορούσε καλύτερα από τον καθένα να δαμάσει αυτό το δύστροπο σύνολο, κερδίζοντας το 1968 στο Houyet και κατακτώντας σειρά καλών αποτελεσμάτων την επόμενη χρονιά στα: Condroz, "Tre Ponti”, Herbeumont και Zandvoort.

Η συνέχεια στο 4troxoi.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος