Το ηλεκτρικό μέλλον του θρυλικού Opel Manta

Η γερμανική εταιρεία αναβιώνει το μοντέλο του 1970.

Γράφει: Esquire Editors 07 Απριλίου 2021

Η Opel ανήκει στους πρωτοπόρους της ηλεκτροκίνησης. Το νεότερο ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία της Opel, το Mokka-e, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί, αλλά ήδη η μάρκα δίνει μία πρώτη γεύση από ένα ακόμα συναρπαστικό e-project: ο λόγος για το Opel Manta GSe ElektroMOD, ένα αυτοκίνητο που αναβιώνει το θρυλικό Manta του 1970 και συγχρόνως δίνει πρόσθετη ώθηση στο αυξανόμενο κίνημα των "restomods”, την πρόσφατη τάση μεταξύ των φίλων και συλλεκτών αυτοκινήτων όπου εμβληματικά μοντέλα συνδυάζουν το κλασικό στοιχείο με νέες τεχνολογίες και σχεδιαστικές φιλοσοφίες. 

Το αμιγώς ηλεκτρικό Manta GSe ElektroMOD με ψηφιακό κόκπιτ είναι σπορ όσο το πρώτο Opel GSe, ενώ δηλώνει τις περαιτέρω φιλοδοξίες του με το συνθετικό "MOD” στο όνομά του, το οποίο προέρχεται από τη λέξη modern, η  οποία αναφέρεται στη σύγχρονη τεχνολογία και το βιώσιμο lifestyle, και από τη σύντμηση της αγγλικής λέξης modification (μετατροπή). Επίσης, η γερμανική γραφή της λέξης electro παραπέμπει στο Opel Elektro GT που κατέρριψε παγκόσμια ρεκόρ στο χώρο της ηλεκτροκίνησης πριν από 50 χρόνια.

Με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων, το Opel Manta γίνεται τώρα αθάνατο, χωρίς να χρειάζεται ανταλλακτικά κινητήρα ή κιβωτίου ταχυτήτων και χωρίς να εμπίπτει στην κατηγορία παλαιότερων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης για τα οποία θα ισχύουν πιθανές απαγορεύσεις στο μέλλον. Η μεταμόρφωση σε ElektroMOD δείχνει επίσης τη διαχρονικότητα της σχεδίασης από το 1970. Οι περίτεχνα σμιλεμένες και απέριττες γραμμές των αυτοκινήτων που χρονολογούνται πριν από μισό αιώνα εξακολουθούν να εναρμονίζονται πλήρως με τη σημερινή σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel. 

Το Opel Manta GSe ElektroMOD τιμά επίσης το όμορφο Manta που πρόσφατα ενέπνευσε τη σχεδίαση του νέου προσώπου της μάρκας. Ο λόγος για το Opel Vizor, το οποίο οργανικά ενσωματώνει σε μία μονάδα τη μάσκα, το σύστημα φώτων και το λογότυπο του κεραυνού (Blitz). Τα νέα Crossland και Mokka ήδη διαθέτουν το Vizor, το οποίο θα αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων Opel στο μέλλον.

Το Manta GSe ElektroMOD ακολουθεί πιστά την τάση "simply electric” της Opel για τον εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμας της, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για επιβατικό ή ελαφρύ επαγγελματικό όχημα. Όλες οι σειρές μοντέλων της Opel θα έχουν εξηλεκτριστεί μέχρι το 2024, ενώ οι πελάτες έχουν ήδη τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ plug-in hybrid μοντέλων όπως το Grandland X και αμιγώς ηλεκτρικών BEV, από το Corsa-e, το Zafira-e Life, το Combo-e και το Vivaro-e.

Από: Capital.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto