Ferrari 296 GTB, το μέλλον της Scuderia

Το νέο supercar της ιταλικής εταιρείας φτιάχτηκε για να ξεχωρίσει.

Ferrari 296 GTB, το τελευταίο κομψοτέχνημα του Maranello είχε ξεκινήσει να συζητιέται πολύ πριν μπει στην παραγωγή και οι λόγοι για αυτό είναι μάλλον προφανείς. Για πάνω από έναν χρόνο γινόταν λόγος για τη συνύπαρξη του πανίσχυρου V6 κινητήρα, μαζί με ένα plug-in hybrid. Το ολοκαίνουριο διθέσιο mid-rear-engined sports berlinetta concept, σύμφωνα με την εταιρεία, "επαναπροσδιορίζει την ιδέα της διασκέδασης με καθαρές συγκινήσεις, όχι μόνο όταν αναζητάς την καλύτερη απόδοση, αλλά και στην καθημερινή οδήγηση".

Το προφίλ

Για τι μιλάμε λοιπόν; Η Ferrari 296 GTB είναι ένα αρκετά ευέλικτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, τη στιγμή που ο νέος 6κύλινδρος κινητήρας της δεν σχετίζεται καθόλου με αυτόν της Maserati MC20, όπως πολλοί υποστήριζαν. Το όνομά της (296) προκύπτει από τον κυβισμό  (2.900 κυβικά=29) και τον αριθμό των κυλίνδρων (6).

Ferrari 296 GTB, το μέλλον της ScuderiaFerrari

Η ιπποδύναμή του εν λόγω κινητήρα φτάνει τα 663 άλογα, ενώ συνδυαστικά με τον ηλεκτρικό μπορεί να αγγίξει και τους 830 ίππους, μαζί με 740 Nm ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,9'' -όσο δηλαδή και η επίδοση της SF90 Stradale- και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χλμ/ώρα.

Παράλληλα, η ηλεκτρική της αυτονομία, μέσω μίας μπαταρίας ενεργειακής χωρητικότητας 7,45 kWh, φτάνει στα 25 χιλιόμετρα.

AYTOKINHTO FERRARI 296 GTB 2021 2Ferrari

Η σχεδίαση

Το κύριο αεροδυναμικό χαρακτηριστικό της είναι το movable spoiler στο πίσω μέρος που παράγει κατακόρυφο φορτίο σε συνθήκες οδήγησης και πέδησης υψηλής ταχύτητας, μεγιστοποιώντας την απόδοση του αυτοκινήτου.

AYTOKINHTO FERRARI 296 GTB 2021 3Ferrari
AYTOKINHTO FERRARI 296 GTB 2021 1Ferrari

Ο ελικοειδής σχεδιασμός και οι συμπαγείς διαστάσεις υπογραμμίζουν τη νεωτερικότητα της 296 GTB, η οποία βρίσκει ιστορικές αναφορές σε αυτοκίνητα της ιταλικής εταιρείας όπως το 250 LM του 1963, Μιλάμε λοιπόν για τον τέλειο συνδυασμό απλότητας και λειτουργικότητας.

Η τιμή

Όπως και η SF90 Stradale, η 296 GTB είναι διαθέσιμη πέρα από την standard και σε Assetto Fiorano version, με εμφανώς βελτιωμένες επιδόσεις αλλά για χρήση μόνο εντός πίστας. Η τιμή της ξεκινά από τις €269.000 και μπορεί να φτάσει μέχρι τις €302.000. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου