Η Volkswagen εμπλουτίζει το ηλεκτρικό μέλλον της με το ID. Life

Πρώτη ματιά στο αυτοκίνητο πάνω στο οποίο έχει ποντάρει πολλά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 08 Σεπτεμβρίου 2021

Τα concept cars της οικογένειας των μοντέλων ID. της Volkswagen φιλοδοξούν να προσφέρουν όλα όσα μπορεί να περιμένει κανείς από την αυτοκίνηση του μέλλοντος: Είναι ηλεκτρικά, οικονομικά και χωρίς εκπομπές καυσαερίων. Σηματοδοτούν παράλληλα την αρχή μίας νέας και άκρως δυναμικής εποχής για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, συνδυάζοντας επιδόσεις που ηλεκτρίζουν, επαναστατική σχεδίαση καθώς και την απαραίτητη πρακτική αυτονομία, απευθυνόμενα σε οδηγούς που ψάχνουν την πραγματική αλλαγή στις μετακινήσεις τους. Στην εν λόγω γκάμα έρχεται να προστεθεί το νέο Volkswagen ID. Life.

Ένα πολύ σημαντικό project

Παρουσιάστηκε πρόσφατα στο International Motor Show του Μονάχου και, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα της επόμενης πενταετίας.

> Διάβασε ακόμη: Το πιο κλασικό βανάκι της Volkswagen γίνεται ηλεκτρικό

Προς το παρόν, βρισκόμαστε στο στάδιο του πρωτότυπου, με το Volkswagen ID. Life να θυμίζει 'παιχνίδι' λόγω των γραμμών του, που παραπέμπουν ωστόσο και σε ένα τυπικό crossover.

Το μήκος του φτάνει τα 4,09 μέτρα και το ύψος του τα 1,60 μ. Άπαντες στο brand ελπίζουν να εξελιχθεί στον πλήρως ηλεκτρικό διάδοχο δημοφιλών μοντέλων όπως τα Polo και T-Cross.

Η Volkswagen εμπλουτίζει το ηλεκτρικό μέλλον της με το ID. LifeVolkswagen
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ VOLKSWAGEN ID. LIFE 4Volkswagen
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ VOLKSWAGEN ID. LIFE 1Volkswagen

Στην καρδιά του υπάρχει μία παραλλαγή του ειδικού ηλεκτρικού κινητήρα της VW που έχει σχεδιαστεί ειδικά για μικρά αυτοκίνητα και έχει ισχύ 172 kW - η ιπποδύναμή του μπορεί να φτάσει μέχει και τα 234 άλογα. Μπορεί να κάνει το 0-100 σε 6,9'', την ίδια στιγμή που η αυτονομία του εκτείνεται στα 400 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση. 

"Το ID. Life μας αποδεικνύει πόσο μοναδικά ευέλικτη μπορεί να γίνει η ηλεκτροκίνηση. Είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχεδιαστικά project, η αρχιτεκτονική του οποίου ίσως παίξει το δικό της ρόλο στη βιομηχανία, στο μέλλον. Οι αποδόσεις του, η ικανότητα φόρτισης και οι ενημερώσεις του λογισμικού του βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για όλους μας" τόνισε μεταξύ άλλων ο Thomas Ulbrich, μέλος του συμβουλίου Management for Development της Volkswagen.

> Διάβασε ακόμη: Η Volkswagen ετοιμάζει τον ηλεκτρικό Σκαραβαίο

To Volkswagen ID. Life αναμένεται -σύμφωνα πάντοτε με τον αρχικό προγραμματισμό και τις προβλέψεις- στην αγορά μέσα στο 2025. Όσο για την τιμή του, αυτή αναμένεται να κυμανθεί κάπου ανάμεσα στις €20.000 με €25.000.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.