Μαθήματα ζωής από τους πιλότους της Φόρμουλα 1

Η πολύστροφη σοφία των πιλότων που μηδένισαν όλες τις πίστες.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 10 Φεβρουαρίου 2023

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η οδήγηση αποτελεί μια μορφή έκφρασης: ανάλογα με το πώς αισθάνεται κανείς αλλά και με βάση τον χαρακτήρα του, μπορεί να εκφράσει την οργή, την ηρεμία, τη σιγουριά, τη δημιουργικότητά του... Κατά μια έννοια, λοιπόν, οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 αποτελούν αληθινούς καλλιτέχνες, "καμβάς" των οποίων είναι οι πίστες του Πρωταθλήματος και "εργαλεία" τα μονοθέσιά τους.

Με αφορμή την επερχόμενη έναρξη της νέας σεζόν της F1 την επόμενη εβδομάδα στην Αυστραλία, ας θυμηθούμε τις σημαντικότερες ατάκες των κορυφαίων, ίσως, από αυτούς τους "καλλιτέχνες".

Για την αποφασιστικότητα (και για την τύχη)

> Ο παππούς μου έλεγε ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να καταλήξεις στο νοσοκομείο μόνο και μόνο για να λες μετά ότι είχες δίκιο./ Nigel Mansell – Παγκόσμιος το 1992

> Αν δεν επιστρέφεις καμιά φορά στα pits κρατώντας μόνο το τιμόνι ανά χείρας, πάει να πει ότι δεν προσπαθείς αρκετά./ Mario Andretti, Πρωταθλητής το 1978.

> Ξαφνικά, το τιμόνι βρέθηκε στα χέρια μου. Προσπάθησα να το βάλω ξανά στη θέση του, όμως ήταν πολύ αργά. Το μόνο που μπορούσα να κάνω εν συνεχεία, ήταν να περιμένω να δω που θα καταλήξω./ Kimi Raikkonen – Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2007

Για το ρίσκο

> Όσο πιο κοντά βρίσκεσαι στο θάνατο, τόσο πιο ζωντανός αισθάνεσαι./ James Hunt - Πρωταθλητής το 1976.

> Αν θέλεις να πετύχεις κάποια στιγμή, θα πρέπει να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος και για το ενδεχόμενο της καταστροφής./ Sir Stirling Moss - Τετράκις δευτεραθλητής στο πρωτάθλημα της F1.

Για την επιτυχία

> Το χειρότερό μου είναι να τερματίζω δεύτερος ή τρίτος. Στο πόντιουμ αξίζει να βρίσκεσαι μόνο αν είσαι ο νικητής./ Kimi Raikkonen.

Μαθήματα ζωής από τους πιλότους της Φόρμουλα 1

> Η στιγμή της μεγαλύτερης αδυναμίας είναι όταν όλοι αρχίζουν να σε βλέπουν ως τον καλύτερο, ως τον πιο γρήγορο. Ως αυτόν που δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς.../ Ayrton Senna – Πρωταθλητής το 1988, 1990 και 1991.

 

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.