Milivie 1, o Restomod Σκαραβαίος του μισού εκατομμυρίου

Αν θέλεις έναν restomod Σκαραβαίο -που δεν είναι ηλεκτρικός- και έχεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην άκρη.

Γράφει: TopGear 22 Ιουνίου 2022

Ποιος θέλει έναν restomod Σκαραβαίο; Πολλοί, σίγουρα. Πόσοι μπορούν να πληρώσουν το restomod VW Beetle με το όνομα Milivie 1; Ελάχιστοι και συγκεκριμένα μόλις 22 -και αυτοί θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα και να δώσουν τουλάχιστον 570.000 ευρώ. Ναι, τόσο κοστίζει περίπου ο restomod Σκαραβαίος που βλέπεις αλλά σύμφωνα με αυτά που ανακοινώνει η "εταιρεία αναγέννησης" μάλλον τα αξίζει. 

Πώς θα φτιάχνουν τον restomod Σκαραβαίο

Το πρώτο που χρειάζεται σύμφωνα με την εταιρεία είναι ένα αυτοκίνητο-δότης VW Βeetle 1303, το οποίο έχει επιλεχθεί προσεκτικά από την εταιρεία και δέχεται τέτοια βαθμό τροποποίησης που δεν μένει σχεδόν τίποτα από το αρχικό αυτοκίνητο -μόνο το πλαίσιο και αυτό με τεράστιες αλλαγές. Το πλαίσιο ανακατασκευάζεται με πλήρως ανεξάρτητα διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω. Τα ειδικά ελατήρια V3 Competition 2A, που αναπτύχθηκαν αποκλειστικά για αυτό το αυτοκίνητο, συνδυάζονται με αμορτισέρ που προσφέρουν ξεχωριστή ρύθμιση συμπίεσης και επαναφοράς. Το σασί ρυθμίζεται ανάλογα με το προφίλ του ιδιοκτήτη. Ακόμα και οι γωνίες κάμπερ και κάστερ ρυθμίζονται έτσι ώστε να ταιριάζουν με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Σχεδίαση του Milivie 1

Η διαδικασία ξεκινά με τον "καθαρισμό" των γραμμών του αρχικού αμαξώματος ώστε να μην δείχνει την ηλικία του. Σε αυτή την αρχική διαδικασία περιλαμβάνονται τα τζάμια εξαερισμού, τα πλαίσια των παραθύρων, το καπάκι καυσίμου, οι χειρολαβές των θυρών, οι καθρέφτες, η κεραία, ο αεραγωγός της καμπίνας, τα φλας, οι προφυλακτήρες και όλα τα χρωμιωμένα διακοσμητικά στοιχεία. Μετά οι αναλογίες του αμαξώματος προσαρμόζονται για λόγους αεροδυναμικής. Π.χ. το καπό έχει μετακινηθεί οκτώ εκατοστά προς τα εμπρός.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης