10 ρετρό αυτοκίνητα με αναδιπλούμενα φώτα

Αν τα αναδιπλούμενα φώτα σου φαίνονται πασέ, σκέψου πως υπάρχουν στον κόσμο του αυτοκινήτου από την δεκαετία του 1930 και έχουν περάσει από δεκάδες μοντέλα.

Γράφει: TopGear 21 Ιουλίου 2022

Στις 19 Ιουλίου του 1934 ο Harold T. Ames κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές την πατέντα για τα αναδιπλούμενα φώτα στο Cord 810. Η ιστορία έχει καταγράψει αυτό το περίεργο αυτοκίνητο ως το πρώτο, με ένα αξεσουάρ, το οποίο δεν ήταν αποκλειστικότητα των supercars. το οποίο μπορεί να μη λέει και πολλά στις νεότερες γενιές των φίλων του αυτοκινήτου, εξακολουθεί ωστόσο να είναι μια αυτοκινητική πτυχή που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε κάποιους από τους μεγαλύτερους ανάμεσά μας. Και οι λόγοι για αυτό είναι περισσότεροι από έναν. 

Ο βασικότερος είναι αυτός

10 ρετρό αυτοκίνητα με αναδιπλούμενα φώτα

 

Το Pontiac Firebird TransAM του 1983. Ο K.I.T.T. ήταν ένα σπορ αυτοκίνητο που είχε φτιάξει η Knight Industries και οδηγούσε ο Michael Knight στο σίριαλ που στην Ελλάδα παρακολουθούσαμε ως "Ο ιππότης της ασφάλτου".

Ήταν το πρώτο δείγμα Artificial Intelligence που ακούγαμε, έστω και αν ακόμη δεν ξέραμε πως αυτό είναι το Artificial Intelligence. Το γεγονός όμως πως ο David Hasselhoff καλούσε το αυτοκίνητο μιλώντας στο ρολόι του και εμείς το παρακολουθούσαμε αυτό το 1990, καταλαβαίνεις πως είναι κάπως συγκινητικό αν μη τι άλλο.

Αναδιπλούμενα φώτα

O άλλος βασικός λόγος που τα αναδιπλούμενα φώτα είχαν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά ορισμένων ήταν το Mazda MX-5. 

Αναδιπλούμενα φώτα

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας