Baywatch: Ένας οδηγός παραλίας

Όλα όσα μπορείς να μάθεις από τον Mitch Buchannon και τους συντρόφους του, λίγο πριν τις διακοπές.

Δεν χωρά αμφιβολία: Tο Baywatch είναι μία από τις θρυλικότερες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, για πολλούς λόγους. Οι περισσότεροι θα βιαστούν να το προσωποποιήσουν αναφέροντας πιθανότατα τα ονόματα της Pamela Anderson και ασφαλώς του cult μύθου David Hasselhoff. Και όμως, το Baywatch μπορεί να σε διδάξει και κάποια πολύτιμα μαθήματα αυτοσυντήρησης και επιβίωσης στο δύσκολο τερέν που ονομάζεται παραλία. Όπως τα παρακάτω.

Κράτα τις θάλασσες καθαρές

Ο Mitch Buchannon βλέπει κάτι ύποπτο στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια και πιστεύει ότι είναι κάποιο άτομο που πιθανότατα διατρέχει κίνδυνο. Κινητοποιεί όλη την ομάδα, για να ανακαλύψει έκπληκτος πως τελικά πρόκειται για μία χάρτινη σακούλα. Ακόμη και με αυτόν το τρόπο, το Baywatch περνά εμμέσως ισχυρά περιβαλλοντικά μηνύματα. 

Μη συλλέγεις χειροβομβίδες από την άμμο

Ένας από τους πρώτους κανόνες της παραλίας: Σε περίπτωση που εντοπίσεις εκρηκτικά στην ακτή, φώναξε κάποιον που γνωρίζει τι να κάνει με αυτά. Αν τύχει και βρεις μία χειροβομβίδα, προς Θεού, μην τραβήξεις την περόνη, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα πεθάνεις και μάλιστα με φρικτό τρόπο. Και ο Mitch δεν θα βρίσκεται εκεί για να σε σώσει. 

Προσοχή στην κινούμενη άμμο

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, στις ελληνικές παραλίες δεν συναντώνται τέτοιου είδους κίνδυνοι. Στην περίπτωση όμως που συμβεί κάτι τέτοιο, όπως στο επεισόδιο του Baywatch με τους τρεις νεαρούς surfers, φρόντισε να καλέσεις άμεσα σε βοήθεια και περιόρισε τις κινήσεις σου. Έπειτα, τοποθέτησε ένα σημάδι που θα προειδοποιεί τους υπόλοιπους λουόμενους για την κατάσταση. 

Φοβού τους καρχαρίες

Τα διαθέσιμα στοιχεία αναφέρουν πως στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 14 επιθέσεις καρχαριών, 11 εκ των οποίων θανατηφόρες, τα τελευταία 165 χρόνια. Στα ελληνικά χωρικά ύδατα συναντώνται 47 είδη καρχαρία, μεταξύ των οποίων και ο τρομακτικός Μεγάλος Λευκός. Οι πιθανότητες επίθεσης από καρχαρία είναι ελάχιστες αλλά καλού-κακού έχε το νου σου και μην ανοίγεσαι στα βαθιά. 

Το ακατανόητο ενδεχόμενο της υποβρύχιας απαγωγής

Το ενδεχόμενο μίας απαγωγής είναι από μόνο του τρομακτικό και μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο αν ο απαγωγέας σκοπεύει να σε κρατήσει φυλακισμένο υποβρυχίως. Αν πιστεύεις ότι αυτά δεν γίνονται, πιθανότατα δεν έχεις δει το επεισόδιο όπου η C.J. Parker και ο Mitch Buchannon σώζουν δύο άτομα που βρέθηκαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. 

Ο έρωτας μπορεί να περιμένει

Αν δεις κάποιον να κινδυνεύει και πιστεύεις ότι μπορείς να τον βοηθήσεις, οφείλεις να το κάνεις ανεξαρτήτως συνθηκών. Το ίδιο άλλωστε έκανε και ο Mitch. Και μετά από αυτό συνέχισε να γοητεύει την παρτενέρ του σαν να μη συνέβη απολύτως τίποτα. Κλασικός Hoff.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.