Ζηλέψαμε τη συλλογή αυτοκινήτων του Liam Neeson

Η υπέροχη συλλογή του 71χρονου από σήμερα ηθοποιού περιλαμβάνει μερικά "διαμάντια".

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Liam Neeson και την πορεία του. Όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, έχοντας υποδυθεί μεταξύ άλλων με επιτυχία έναν Ναζί, έναν ιρλανδό πολιτικό, έναν ιερέα, έναν κυνηγό από την Αλάσκα, έναν στοργικό πατριό και φυσικά έναν πρώην πράκτορα που έκλεψαν την κόρη του.

> Διάβασε ακόμη: Liam Neeson σημαίνει badass ρόλοι

Αυτό όμως που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν για τον βετεράνο ηθοποιό είναι ότι πέρα από το πάθος για τη δουλειά του, έχει ένα ακόμη: Τα αμάξια. Διαθέτει μια υπέροχη συλλογή αυτοκινήτων που εμείς θυμηθήκαμε με αφορμή τα σημερινά, 71α γενέθλιά του. 

Audi Q7
Ζηλέψαμε τη συλλογή αυτοκινήτων του Liam Neeson

Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2005, η παραγωγή ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Μπρατισλάβα το φθινόπωρο του 2005 και το πρώτο Audi SUV κυκλοφόρησε το 2006. Το μοντέλο πρώτης γενιάς σχεδιάστηκε από τον Satoshi Wada και κατασκευάστηκε επίσης στην Aurangabad (Ινδία) και στην Kaluga (Ρωσία). Το 2016, η Audi παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της, σχεδιασμένη από τον Wolfgang Egger. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ το 4θυρο SUV ήταν ελαφρώς κομμένο σε όλα τα μέτωπα. Το Q7 του Liam Neeson είναι ένα ιδιαίτερο μοντέλο με πολυτελές εσωτερικό. Με αποδοτικούς μηχανικούς κινητήρες, επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε μόλις 6 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 250 km/h.

BMW 5

BMW 5

Ένα από τα πιο δημοφιλή πολυτελή αυτοκίνητα στον κόσμο. Η παραγωγή ξεκίνησε το 1972 και η Σειρά 5 εξελίσσεται και προσαρμόζεται από τότε. Έχουν παρουσιαστεί επτά γενιές μέχρι σήμερα και η σειρά φαίνεται να έχει γίνει μια διαρκώς εξελισσόμενη πολυτελής σειρά της BMW. Αυτό που ξεκίνησε ως αποκλειστική σειρά σεντάν, ακολουθήθηκε από την έκδοση estate το 1991. Έχει αποδειχθεί ένα εξαιρετικά κερδοφόρο μοντέλο για την BMW: κανένα άλλο μοντέλο της γερμανικής μάρκας, εκτός από τη Σειρά 3, δεν μπορεί να το συναγωνιστεί σε αριθμό πωλήσεων παγκοσμίως. Η BMW 530d sedan που κατασκευάστηκε τον Ιανουάριο του 2008 ήταν το 5 εκατομμυριοστό μοντέλο της σειράς 5 της εταιρείας. Και αυτό ήταν πριν από 14 χρόνια. Ένα κατόρθωμα που μιλάει για την κληρονομιά και τη μακροζωία της BMW 5. Κέρδισε επίσης το βραβείο "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017" και το βραβείο "Καλύτερο πολυτελές αυτοκίνητο" την ίδια χρονιά.

Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban

Ένα μοντέλο που παράγεται από το 1934. Αυτό που ξεκίνησε ως Carryall Suburban της πρώτης γενιάς του 1935 είναι σήμερα ένα SUV δρόμου με κινητήρα V8 και πολλές σύγχρονες ανέσεις. Παράχθηκε επίσης υπό το εμπορικό σήμα GMC και σήμερα ως Chevrolet, ενώ το μοντέλο GMC μετονομάστηκε σε Yukon XL. Μοιράζεται επίσης την πλατφόρμα και ορισμένα χαρακτηριστικά με το πολυτελές Cadillac Escalade. Έχουν υπάρξει 12 γενιές μέχρι σήμερα και, σύμφωνα με μια μελέτη, είναι το αυτοκίνητο που οδηγείται περισσότερο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Το μοντέλο 12ης γενιάς βρίσκεται στην παραγωγή από τον Ιανουάριο του 2020 και δεν μοιάζει σε τίποτα με τους προκατόχους του. 

Το τελευταίο Suburban είναι κατασκευασμένο σε πλήρες μέγεθος, με μήκος πάνω από 5 μέτρα και πλάτος περίπου 2 μέτρα. Διαθέτει ομαλό κιβώτιο ταχυτήτων Hydra-Matic 10 σχέσεων και πλήθος χαρακτηριστικών που βελτιώνουν περαιτέρω την οδηγική εμπειρία. Η σχέση αυτού του μοντέλου με το Χόλιγουντ ξεπερνά τον Liam Neeson, καθώς έλαβε αστέρι στο Hollywood Walk of Fame για το εκτεταμένο ιστορικό των εμφανίσεών του σε 1750 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από το 1952.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr