To πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Rolls-Royce βολτάρει στη Γαλλική Ριβιέρα

Είναι αεροδυναμικό, έχει μπόλικο αλουμίνιο, (θα) λέγεται Spectre και είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Rolls-Royce.

Γράφει: TopGear 29 Ιουλίου 2022

Σε περίπτωση που δεν έχεις παρακολουθήσει, αυτή είναι η Rolls-Royce Spectre, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Rolls-Royce. Μπορεί το άλλο εμβληματικό βρετανικό προϊόν να πέθανε (η τελευταία εκδοχή του James Bond) αλλά το Spectre τώρα γεννιέται και φυσικά πού του αρμόζει να δοκιμάζεται αν όχι στην Γαλλική Ριβιέρα -απ' όπου και οι φωτογραφίες με το καμουφλάζ.

Η πιο αεροδυναμική Rolls-Royce που έγινε ποτέ

Η Rolls-Royce λέει ότι είναι το πιο αεροδυναμικό της αυτοκίνητο με 0,25 Cd (βολικό για την αυτονομία, φυσικά, αλλά και για τον θόρυβο του αέρα) και ότι με την ενσωμάτωση της μπαταρίας στην αλουμινένια δομή του Spectre, είναι επίσης το πιο άκαμπτο με διαφορά περίπου 30 % σε σχέση με τα άλλα της αυτοκίνητα. Και όσο πιο άκαμπτο είναι το αυτοκίνητο, τόσο πιο μαλακή μπορεί να είναι η ανάρτηση, ελέγχοντας παράλληλα τη μάζα του. Η οποία θα πρέπει να είναι μπόλικη, δεδομένου ότι πρόκειται για μια Rolls-Royce που μεταφέρει ένα πακέτο μπαταριών πλήρους μεγέθους.

Όσον αφορά την ανάρτηση, δεν θα εκπλαγείς αν μάθεις ότι η Rolls θα τα δώσει όλα σε μια νέα ενεργή ρύθμιση ελεγχόμενη από υπολογιστή, η οποία μπορεί να αποσυνδέσει τις μπροστινές και πίσω αντιστρεπτικές ράβδους εν κινήσει για να περάσει από ένα δύσκολο σημείο... και στη συνέχεια να τις επανασυνδέσει αμέσως, να τα σκληρύνει όλα και να ενεργοποιήσει την τετραδιεύθυνση στις στροφές. Και αυτό είναι μόνο ένα από έναν επαρκή κατάλογο χαρακτηριστικών που θα πρέπει να τελειοποιηθούν πριν το Spectre κάνει το ντεμπούτο του το επόμενο έτος.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης