Η Porsche έφτιαξε ένα custom 911 για τον Keanu Reeves. Αλλά γιατί;

Ο πρωταγωνιστής του Matrix κρύβει μια υπέροχη ιστορία αγάπης για την ταχύτητα.

Ο Keanu Reeves μπορεί να είναι γνωστός για τα Matrix του και φυσικά για τον John Wick (με την 4η ταινία να είναι προ των πυλών), όμως η Αμερική γνωρίζει ότι είναι και ένας λάτρης της ταχύτητας. Είτε μιλάμε για μοτοσυκλέτες, είτε για τις αγαπημένες του Porsche, o Reeves αγαπάει την ποιότητα στους δρόμους και μάλιστα έχει και τη δική του εταιρία. Ας δούμε όμως πότε γιγαντώθηκε όλη αυτή η αγάπη. 

Όλα ξεκινούν από μια γιαγιά

Η αγάπη του Reeves για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκινά από τότε που η γιαγιά του του χάρισε ένα σωρό αυτοκινητάκια-παιχνίδια. Ανάμεσα στα αγαπημένα του ήταν ένα αυτοκίνητο με μαύρο και χρυσό διάκοσμο John Player I, μια κόκκινη Ferrari 512 Berlinetta και μια γκρι Porsche 911 Turbo. Με τα χρόνια, ο Reeves ανέπτυξε πάθος για την οδήγηση και έμαθε να "εκτιμά ένα όμορφο όχημα". Όμως πάντα γυρνούσε στην αγαπημένη του Porsche. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 αγόρασε μια μαύρη 911 Carrera 4S και την ονόμασε μόνος του "The Sled". Ήταν το αγαπημένο του μοντέλο και ερωτεύτηκε τον ήχο που έβγαζε η τότε νέα "Sport Exhaust" του αυτοκινήτου, ένα σύστημα εξάτμισης διπλής ροής που χρησιμοποιούσε δύο καταλυτικούς μετατροπείς. Όμως η μοίρα είχε περίεργα πλάνα. Το αγαπημένο αυτοκίνητο κλάπηκε ενώ έλειπε για τα γυρίσματα μιας ταινίας και ο Reeves πραγματικά θρήνησε την απώλειά του. Πιστεύει ότι οι κλέφτες έβαλαν στο στόχαστρο τη συγκεκριμένη Porsche επειδή το μοντέλο είχε έναν από τους τελευταίους αερόψυκτους κινητήρες κάτω από το καπό. Ήταν πράγματι ιδιαίτερο μοντέλο και το Autoevolution πιστεύει ότι το μοντέλο 911 Carrera 4S του Reeves είναι από το 1996 και είναι το ίδιο αυτοκίνητο που κάποτε έδεσε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οροφή του το 2010.

> Διάβασε ακόμη: Να γιατί ο Keanu Reeves είναι ο πιο ευγενικός celebrity

Μπορείτε να προσαρμόσετε την Porsche σας... αν είστε ο Keanu Reeves

Αφού ο πρωταγωνιστής του "Matrix" ξεπέρασε τη θλίψη του, αποφάσισε ότι ήθελε μια άλλη 911, αλλά μια που να είναι καθαρά δική του. Έτσι, ο Reeves μίλησε με το Κέντρο Συμβουλευτικής Πελατών της Porsche στον περίφημο κωδικό περιοχής 90210 του Beverly Hills και ρώτησε αν η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη θα βοηθούσε στην εξατομίκευση της ολοκαίνουργιας 911 του. 

Ακόμη και με την επιρροή και το κύρος που τον έκαναν έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ ("Η τριλογία Matrix" είχε αποφέρει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως), χρειάστηκαν κάποιες διαπραγματεύσεις. Στο τέλος, η Porsche "υπέκυψε" σε αυτήν την τέλεια δωρεάν διαφήμιση. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρία, ο Reeves οδήγησε πραγματικά την προσαρμοσμένη 911 στο πλατό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας "John Wick". 

Ο Reeves λάτρεψε τόσο το εξατομικευμένο μοντέλο του που αποφάσισε να βάλει μπρος τη φική του εταιρία 

Ο Reeves μπορεί να είναι περισσότερο γνωστός για την υποκριτική του - και το εξαιρετικό του γούστο στα αυτοκίνητα - αλλά δεν είναι άγνωστος σε ό,τι αφορά την κατασκευή μοναδικών οχημάτων επίσης. Το 2011 ίδρυσε την εταιρεία Arch Motorcycle Company με τον ειδικό σε ειδικές μοτοσικλέτες Gard Hollinger, έχοντας εντυπωσιαστεί από τη χειροτεχνία του σε μια ειδικά τροποποιημένη Harley-Davidson.

Αν και η Arch έχει τρία μοντέλα δικύκλων στα βιβλία της, όπως ακριβώς και η Porsche 911 του Reeve, δεν συγκρίνονται οι μοτοσικλέτες που φεύγουν από τις εγκαταστάσεις της. Κάθε μία είναι εξίσου μοναδική, κατασκευασμένη για να ταιριάζει στον εκάστοτε ιδιοκτήτη, με το μόνο σταθερό χαρακτηριστικό να είναι η άγρια προσοχή στη λεπτομέρεια και οι εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις. Το ότι μπορεί να χρειαστούμε μια καριέρα σαν του Reeves για να αποκτήσουμε τέτοια μοντέλα είναι φυσικά άλλο θέμα. Για όποιον ενδιαφέρεται πάντως, μια Arch KRGT-1 ξεκινάει από 85.000 δολάρια.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.