4 μοντέλα της Dodge που λατρέψαμε στον κινηματογράφο

Η Dodge σταματάει την παραγωγή των Challenger και Charger, αλλά εμείς θυμόμαστε γιατί έχουμε αγαπήσει τόσο πολύ τα δύο muscle cars και μερικά Dodge ακόμη.

Γράφει: TopGear 19 Αυγούστου 2022

H Dodge ανακοίνωσε πως σταματά την παραγωγή των Challenger και Charger και εμείς στεναχωρηθήκαμε. Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, ρίξε μια ματιά παρακάτω και διαπιστώσεις και μόνος σου πως η Dodge έχει καταφέρει να διαθέτει ορισμένους πολύ σπουδαίους πρωταγωνιστές στη βιομηχανία του θεάματος, εδώ και 50 χρόνια. Πρώτο και καλύτερο το Dodge Charger που συνεχίζει την κινηματογραφική του πορεία και σήμερα και όπως φαίνεται δεν θα την σταματήσει εύκολα. 

Dodge Charger 1970 - Fast and Furious 

4 μοντέλα της Dodge που λατρέψαμε στον κινηματογράφο

Η κινηματογραφική σειρά Fast and Furious πέραν των όποιων επιτυχιών έχει φέρει στα στούντιο παραγωγής της Universal Pictures θα πρέπει να μνημονεύεται για έναν ακόμη λόγο: την επαφή που δημιούργησε στις νέες γενιές με το Dodge Charger. Ένα αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε αρχικά το 1966 και κατάφερε το 1968 να συντρίψει το προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων της εταιρείας. 

Υπέστη μικρές αλλαγές 1969 για να πάρει την μορφή που απολαμβάνει ο Vin Diesel ως Dom Toretto. Ο Toretto βέβαια την έχει αλλάξει αυτήν τη μορφή και έχει δημιουργήσει έναν σύγχρονο τιμωρό σε κινηματογραφικές κόντρες από τους φωτισμένους δρόμους της Ασίας μέχρι τους κοσμοπολίτικους κάποιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Όμως έχει καταφέρει το Dodge Charger να είναι κομμάτι μιας ολόκληρης κουλτούρας, όπως αυτή διαμορφώνεται από παραγωγές όπως το Fast and Furious.

Dodge Viper 2008 - Wanted 

Μια αξιοπρεπής κινηματογραφική περιπέτεια με κατασκόπους, πιστολίδια και γυναικεία σαγήνη δεν θα ήταν καν αξιοπρεπής, αν δεν είχε σοβαρή σκηνή κυνηγητού στους δρόμους. Για τις ανάγκες του Wanted, ενός φιλμ του 2008 οι παραγωγοί έδωσαν στην Angelina Jolie ένα Dodge Viper SRT-10. Λίγο το κόκκινο της Ferrari, λίγο οι αεραγωγοί στο καπό, λίγο οι χαρακτηριστικές γραμμές του Viper, είχαν ως αποτέλεσμα ορισμένοι από εμάς να θυμούνται περισσότερο τις σκηνές με το αυτοκίνητο παρά την Angelina. Α, έπαιξαν ρόλο και κάτι εφέ σαν αυτά που φέρνουν τον James McAvoy στο κάθισμα του συνοδηγού εν μέσω παντιλικιού. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης