Πώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επηρέασε την Bentley

Η παύση εργασιών της Bentley στην Ρωσία της επέτρεψε να αντικαταστήσει σε χρόνο ρεκόρ τα αυτοκίνητα της που βυθίστηκαν στο Felicity Ace

Γράφει: TopGear 11 Οκτωβρίου 2022

Δεν υπάρχει ποτέ καλή στιγμή για ένα τεράστιο πλοίο που μεταφέρει χιλιάδες αυτοκίνητα με αξία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να πιάσει φωτιά και να βυθιστεί. Όμως για την Bentley φαίνεται πως το ναυάγιο του Felicity Ace που πήρε μαζί του 4.000 αυτοκίνητα στον βυθό, ήρθε σε μια εποχή που τουλάχιστον έκανε την αντικατάστασή τους, λιγότερο οδυνηρή. 

Η πολυτελής φίρμα σε άλλες περιπτώσεις θα είχε μέσα σε ένα τέτοιου είδους πλοίο 40 έως 70 αυτοκίνητα, που θα ξεκινούσαν από την Ευρώπη για να φτάσουν σε αντιπροσώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και να ικανοποιήσουν ορισμένες παραγγελίες, όμως αυτή τη φορά, για διάφορους λόγους, είχε 189 αυτοκίνητα και σύμφωνα με εκπρόσωπο της Bentley, η μέση τιμή του καθενός ήταν περίπου 300.000 ευρώ.

Άμεση αντίδραση 

Ωστόσο, με γρήγορη αντίδραση και χάρη σε ένα περίεργο σύνολο παγκόσμιων συνθηκών, η Bentley - η οποία κατασκευάζει κάθε όχημά της με το χέρι, στο μοναδικό της εργοστάσιο στο Crewe της Αγγλίας - κατάφερε να αντικαταστήσει κάθε ένα από βυθισμένα αυτοκίνητά της. Μεταξύ αυτών και ορισμένες ειδικά σχεδιασμένες Mulliner. Το τελευταίο από αυτά τα αυτοκίνητα παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο και ο χρόνος μοιάζει ρεκόρ, μετά το ναυάγιο του Φεβρουαρίου.

"Πριν καν βυθιστεί το πλοίο, είχαμε περάσει ξανά κάθε παραγγελία πίσω στο σύστημά μας", θυμάται ο Mike Rocco, πρώην στέλεχος της Toyota και της Nissan, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή αντιπρόεδρος πωλήσεων της Bentley Αμερικής. "Από τα 189 αυτοκίνητα που υπήρχαν στο πλοίο, τα 151 ήταν προπωλημένα ή σε καθεστώς παραγγελίας, Τελικά χάσαμε τρεις ή τέσσερις πελάτες, το πολύ. Οι αντιπρόσωποί μας έκαναν φανταστική δουλειά με τη διατήρηση των πελατών και την ενημέρωσή τους".

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης