Τα αυτοκίνητα που λάτρεψαν οι rock stars

Γιατί να περπατήσεις το Staιrway to Heaven όταν μπορείς να οδηγήσεις; Αρκεί βέβαια να μην σου έχουν πάρει το δίπλωμα για οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Γράφει: TopGear 27 Νοεμβρίου 2022

Λες και δεν λατρεύαμε ήδη αρκετά την ροκ μουσική, οι rock stars αγαπούν τα αυτοκίνητα. Από τη στιγμή που ο Elvis πάρκαρε το pick-up του στο τέλος της Lonely Street, έξω από το Heartbreak Hotel, ο κύβος ερρίφθη. Τα αυτοκίνητα ενέπνευσαν αμέτρητα κλασικά τραγούδια και χρησιμοποιήθηκαν για να υποδηλώσουν την αγάπη και, κυρίως, την απόδραση, κυριολεκτική ή μεταφορική. Αλλά επίσης ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξηθούν τα κέρδη, κάτι που σημάδεψε αυτή την άγρια νέα μουσική περίοδο.

Όταν η νέα αριστοκρατία της ροκ καθιερώθηκε τη δεκαετία του ’60, ο επαναστάτης Keith Richards "κούρδιζε" την παλιά φρουρά του είδους οδηγώντας μια Bentley, η τεχνολογία της οποίας τον ξεπερνούσε, όπως παραδεχόταν ο ίδιος. Ο Mick Jagger και ο Paul McCartney είχαν από μία Aston Martin DB6.

Ο Eric Clapton κάποτε είπε ότι τελικά κατάφερε να δαμάσει τη Ferrari 365 GT4 BB οδηγώντας τη σε έναν χωματόδρομο για να πάρει το καλάμι ψαρέματος που είχε παρατήσει στην όχθη ενός ποταμού. Ο Nick Mason των Pink Floyd αγόρασε την 250 GTO το 1975, όταν με το άλμπουμ Τhe Dark Side of the Moon το χρήμα άρχισε να ρέει άφθονο. Τότε δεν ήταν παρά μια παλιά Ferrari, αλλά αργότερα του πρόσφεραν 70 εκατ. δολάρια για να την πουλήσει. Αρνήθηκε.

Keith Moon

Tα αυτοκίνητα που είχε o συνάδελφός του ντραμίστας Keith Moon (γνωστός και ως Moon the Loon) δεν προλάβαιναν να γίνουν "κλασικά". Όταν δεν τα κατέστρεφε, φόρτωνε το εσωτερικό τους με ενισχυτές και ηχεία, κατέβαζε τα παράθυρα και τρομοκρατούσε τους ντόπιους με προειδοποιήσεις για φίδια, παλιρροϊκά κύματα ή άλλα παράξενα πράγματα. Επίσης, η ροκ παράδοση λέει ότι ο Moon έριξε οδηγώντας μια Rolls-Royce μέσα σε μια πισίνα, στο πάρτι των 21ων γενεθλίων του, που πραγματοποιήθηκε στο Holiday Inn στο Φλιντ του Μίσιγκαν. Ο Moon θυμάται πως ήταν μια Lincoln Continental – και όχι Rolls-Royce. Άλλοι παρευρισκόμενοι έλεγαν ότι ο Moon πούλαγε πάλι ένα από τα παραμύθια του, ως συνήθως. Αντίθετα, ο τραγουδιστής των The Who, Roger Daltrey, ήταν σίγουρος: "Το είδα. Πληρώσαμε τον λογαριασμό (σ.σ. για τις ζημιές). Θυμάμαι αμυδρά το περιστατικό, αλλά το αυτοκίνητο ήταν σίγουρα στην πισίνα. Μετά όμως διάβασα στη βιογραφία του ότι όλο αυτό δε συνέβη ποτέ, οπότε ίσως και να το έζησα σε μια άλλη ζωή". 

 

Fullscreen

Advertisement: 0:20

H συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης